Több luxusvonat indul Perzsiába jövőre

Forrás: turizmus.com

 2014. november 19. 13:20

November 9-én, vasárnap érkezett vissza Budapestre 26 napos útjáról a Golden Eagle Danube Express hálókocsis luxusvonat. A sikeres túra szervezői 2015-re újabb vonatos luxusutakkal készülnek.

A „Jewels of Persia" fantázianevű Golden Danube Express luxusvonat október 15. és november 9. között oda-vissza összesen 14 ezer kilométert tett meg a Budapest–Teherán útvonalon, négy országot érintve. A sikeres túrát az angol Golden Eagle utazási iroda és a szintén angol Danube Express vállalat szervezte, a járatot a MÁV Nosztalgia Kft. közlekedtette, és a vonat személyzetét is a magyar társaság biztosította.

 

Az idén első alkalommal megszervezett exkluzív utat a három cég együttműködésének köszönhetően 2015-ben továbbiak követik. A luxusutazások terén nemzetközi szinten piacvezető Golden Eagle Luxury Trains jövőre négy-négy utat tervez a mostani útvonalon keleti, illetve visszafelé, nyugati irányba is. Előbbiek március 31-én, szeptember 4-én, október 6-án és november 16-án, utóbbiak április 13-án, szeptember 17-én, október 29-én és november 29-én indulnak majd.

2015-ben egy új, iráni túra is elérhető lesz a Golden Eagle Danube Express fedélzetén, a „Heart of Persia" fantázianevű, amely ritkán látott, az elmúlt évtizedekben turistatérképeken nem szereplő úti célok felé viszi a kalandvágyókat. A jövő évi utazások résztvevői ugyanazon luxuskörülményeket (kétszemélyes hálófülke és étkezés a vonaton, ötcsillagos szálloda, városnézés, transzferek, túravezetők, szakképzett személyzet, utazó orvos) élvezhetik, amelyek az idei utat is jellemezték.