Több mint 12 millió utas „tűnt el” Ferihegyről 2020-ban

Forrás: turizmus.com

 2021. január 08. 16:23

A budapesti repülőtér összesen 3,86 millió induló és érkező utast kezelt 2020-ban, ami 76 százalékos visszaesés a 2019-ben fogadott 16,2 millió utashoz képest.

A nagymértékű forgalomcsökkenés közel sem egyedülálló jelenség: a Eurocontrol adatai szerint a tavalyi évben Európa-szerte 1,7 milliárd utas „tűnt el” a légiközlekedésből, az éves járatszám pedig 6 millióval csökkent a koronavírus-járvány, illetve az annak kapcsán hozott, országonként eltérő szigorítások miatt.

A tavalyi év nehézségei ellenére a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2020-ban is folyamatosan fogadott és indított járatokat. Köszönhetően a korábbi évek felelős gazdálkodásának és a Budapest Airport tőkeerős tulajdonosainak, a vállalat működése továbbra is stabil, finanszírozása biztosított, így a repülőtér fejlesztése a járvány időszakában is folytatódott – áll a repülőtér közleményében.

Habár a 2019-es év volumene – utasforgalom tekintetében – várhatóan 2022-2023-ra térhet vissza, Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója szerint már a 2021-es nyári menetrendi időszaktól is várható utasszám-növekedés, amely természetesen továbbra is nagyban függ a koronavírus elleni védőoltás elérhetőségétől és hatékonyságától, valamint a járvány további alakulásától.

„A Budapest Airport készen áll a forgalom újraindulására – hangsúlyozta. – Habár az elmúlt évben jelentős visszaeséssel kellett számolnunk, a munka nem állt meg a budapesti repülőtéren. Számtalan beruházás elkészült, és az alacsony utasforgalom időszakát olyan fejlesztésekre is kihasználtuk, amelyek a normál utasforgalmi időszakban nehézségbe ütköztek volna. Az utasokat megújult és modern környezet várja vissza, köszönhetően az elmúlt év infrastrukturális, kapacitásbővítő és digitális fejlesztéseinek. Az utasok biztosak lehetnek benne, hogy a repülőtér járványügyi szempontból is biztonságos környezet – a Budapest Airport hatékony járványügyi intézkedéseit két nemzetközi légiipari szövetség, az ACI és az EASA is tanúsítványban ismerte el 2020-ban.”

Európa-szerte 1,7 milliárd utas "tűnt el" a légiközlekedésből tavaly

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

2020 során szinte a teljes repülőtéri környezet megújult: a Budapest Airport átadta az új, 11 500 négyzetméteres utasmólót, ahol az utasok komfortos környezetben várakozhatnak a járatuk indulására, és megépült a csomagosztályozási kapacitásokat 50 százalékkal megnövelő poggyászosztályozó csarnok is. Megújult a terminálépület előtti, parkolásra, illetve ki- és beszállásra szolgáló terület.

A 2A Terminál indulócsarnoka új padlóburkolatot kapott, a Business és a Terminál Parkolót a terminállal összekötő sétány pedig a fejlesztéseknek köszönhetően esztétikusabb lett, és kedvezőtlen időjárás esetén is védelmet nyújt.

A mosdók kapacitása közel 75 százalékkal nőtt, és 11 új ivókút is várja az utasokat, akik a még korszerűbb és átláthatóbb tájékoztatórendszernek köszönhetően minden korábbinál egyszerűbben igazodhatnak el a repülőtéren.

Az elmúlt évben kiépített automata rendszerek segítségével minimalizálható a személyek közötti kontaktus, ezenkívül a Budapest Airport a koronavírus-járvány kezdete óta folyamatos fertőtlenítő takarítással biztosítja az utasok és a személyzet egészségének védelmét.