Több mint 160 célállomásra közlekedik télen a KLM

Forrás: turizmus.com

 2021. október 26. 12:39

A holland királyi légitársaság fokozatosan állítja helyre útvonalhálózatát, a téli időszakban 162 célállomásra repül, a hosszútávú járatokon felkínált kapacitás már csak 25 százalékkal marad el a járvány előtti szinthez képest.

Európán belül télen több város lesz elérhető, mint a pandémia előtt. A téli menetrendi időszak október 31-től március 26-ig tart, ezalatt a KLM 162 célállomásra repül majd, ebből 72 interkontinentális, 90 pedig európai útvonal lesz – jelentették be.

 

Még több amerikai és karibi célállomás

A KLM egyet leszámítva az összes járvány előtt a hálózatban lévő észak-amerikai városba repül majd, az elérhető ülőhelyek száma a 2019 téli menetrendben biztosított szint 75 százaléka lesz. Nagy segítség volt ebben az, hogy az Egyesült Államok november 8-tól újra lehetővé teszi a schengeni övezetben lakó oltottak számára a beutazást. Atlantába például a mostani duplája, heti 12 járat közlekedik novembertől, New Yorkba 11, Las Vegasba, Minneapolisba és Miamiba pedig 3-3 alkalommal lehet majd eljutni Amszterdamból.A holland tengerentúli területnek számító ABC-szigetekre (Aruba, Bonaire és Curacao) már a nyári időszakban is rendkívül sok turista látogatott el, ezért a téli időszakban a légitársaság kétszer annyi, heti 14 járatot közlekedtet Curacao szigetére. Az év végi ünnepek idején várható nagyobb kereslet miatta KLM azt tervezi, hogy mindhárom sziget felé hetente plusz három járatot indít.

Dél-Amerikában is tapasztalható már a kereslet növekedése, ezért Costa Ricába (San José és Liberia) hetente négy alkalommal repül a KLM télen, Panamavárosba pedig minden nap el lehet majd jutni.

klm

Európán belül télen több város lesz elérhető a KLM járataival a téli időszakban, mint a pandémia előtt

Fotó: KLM

Suriname fővárosába, Paramaibóba már hetente négyszer közlekedik a légitársaság, amely télen is fenntartja az Amszterdam–Santiago de Chile útvonalat. Ez marad a leghosszabb út a holland cég kínálatában: a 12 ezer kilométeres távon hetente háromszor közlekednek majd.
Október végétől négy új, térségbeli célállomás érhető el a KLM hálózatában. Cancúnba november 2-án indul az első járat, és a karácsonyi időszakban hetente ötször közlekedik, így Mexikóba heti 12 alkalommal indít repülőgépeket a légitársaság. Port of Spain (Trinidad és Tobago), valamint Bridgetown (Barbados) egy járatra felfűzve október 12-e óta hetente három alkalommal érhető el.

 

Több európai járat, mint a Covid-19 előtt

A kontinensen belüli forgalom már a nyári időszakban is jelentősen emelkedett, a turisták mellett az üzleti célú utasok száma is folyamatosan bővül. Nagy sikere miatt az eredetileg csak nyárra tervezett zágrábi és poznani járatok télen is elérhetőek maradnak, ezeknek is köszönhetően a KLM több célállomást kínál a mostani téli szezonban, mint 2019-ben.
Ugyanakkor a járatszám még némileg elmarad a járvány előttihez képest, a téli időszakban a légitársaság a 2019-es kapacitás 84 százalékát kínálja majd fel. A nagyobb európai városok, mint Berlin, Párizs, München napi öt járattal is elérhető.