Több mint 160 új generációs Airbust vásárol az Air France-KLM

Forrás: turizmus.com

 2021. december 20. 10:29

Az Air France-KLM igazgatóságának döntése értelmében a francia-holland légitársasági csoport gazdasági és környezetvédelmi mutatóinak javítása érdekében új generációs Airbus repülőgépeket vásárol.

Az európai repülőgépgyártóval kötött megállapodás értelmében 100 Airbus A320neo családba tartozó gépre adott le rendelést a csoport, további 60 példány lehívására pedig opciós jogot szerzett. Ezek a repülőgépek a KLM, illetve a diszkont Transavia holland és francia vállalatánál állnak szolgálatba.

A megrendelésben A320neo és A321neo típusok szerepelnek, az első példányok leszállítása 2023 második felében várható. A KLM és a Transavia ezekkel a gépekkel teljesíti majd a középtávú, főként európai járatokat. A kabinkonfigurációról később ad tájékoztatást a vállalat.

A legmodernebb technológiával felszerelt A320neo családú repülőgépek kategóriájukban a legjobb teljesítményt nyújtják az Air France-KLM csoport légitársaságai számára. Üzemeltetési egységköltségük 10 százalékkal, fogyasztásuk és károsanyag-kibocsátásuk 15 százalékkal, zajkibocsátásuk 50 százalékkal alacsonyabb, mint az előző generációs repülőké.

A flottamegújítás az első lépés a károsanyag-kibocsátás csökkentésében

Fotó: (C) AIRBUS FOR AIR FRANCE/KLM

A megállapodás másik része, hogy az Air France szándéknyilatkozatot írt alá négy Airbus A350F áruszállító gép vételéről és további négy opciós jogáról.

Mivel a légi áruszállítás iránt hatalmas a kereslet, ezért a csoport számára fontos, hogy növelje a cargo kapacitását. Az Air France a megrendeléssel az új fejlesztésű, szélestörzsű áruszállító gép első üzembe állítói között lesz.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy igény szerint ezeket a gépeket utasszállító Airbus A350-esekre cseréljék, amely a francia vállalat szélestörzsű flottájának fontos részét képezi.

A flottamegújítás az első lépés a károsanyag-kibocsátás csökkentésében, amelynek azonnali hatása van. Emellett a fenntartható forrásból származó kerozin használata és a gazdaságosabb repülőgép-üzemeltetés járulhat még hozzá nagyobb mértékben a környezeti terhelés csökkentéséhez. A csoport célja, hogy 2030-ra abszolút értékben 15 százalékkal csökkentse az emissziót, 2050-re pedig karbonsemlegessé váljon.

Benjamin Smith, az Air France-KLM Csoport vezérigazgatója a megrendelés bejelentésekor azt mondta, az új repülőgépek nemcsak a gazdasági, de környezetvédelmi célok elérésében is nagy segítséget nyújtanak.

2021. december 15-ével az Air France-KLM 502 repülőgépből álló flottát üzemeltetett, hálózata több mint 300 célállomásból áll.