Több mint 1,7 millióan vonatoztak a Balatonra a nyári szezonban

Forrás: turizmus.com

 2020. október 03. 10:17

A balatoni nyári és utószezon alatt több mint 1,7 millióan utaztak vonattal a Balatonhoz. Rekordot döntött a kerékpárosok száma, közel 88 ezren vették igénybe a szolgáltatást. Az idén bevezetett Balaton 24 és Balaton 72 nyári tó körüli utazást biztosító jegytípust 16,8 ezer utas választotta.

A MÁV tájékoztatása szerint a nyári szezonban a legnagyobb utasforgalmú állomás idén is Siófok volt 314 ezer utassal, majd Fonyód, Balatonfüred, Balatonlelle, illetve Keszthely következett. A balatoni állomások és megállóhelyek közül Balatonakarattya, Vonyarcvashegy, illetve Csittényhegy utasforgalma növekedett tavalyhoz képest a legnagyobb mértékben, 15 százalék felett. Az északi parton a júliusi és augusztusi Retró hétvége rendezvényeken közlekedő különleges gőz- és dízelmozdonyok, valamint étkezőkocsik szintén több ezer utast vonzottak a Balatonhoz.

Rekordot döntött a kerékpáros forgalom a balatoni vonatokon

Fotó: MÁV

A vasúttársaság közleményében felidézi, az idei év egyik legnagyobb fejlesztése a Balatonnál a légkondicionált InterCity-kocsik számának növelése volt, a megnövekedett kerékpáros forgalom kiszolgálása érdekében pedig augusztustól a déli parti sebesvonatokon többlet kerékpáros kocsikat állítottak forgalomba.

A MÁV felhívta a figyelmet arra, hogy szeptember 28-tól versenyképesebb és utasbarát kínálatot vezetettek be több dunántúli viszonylaton, a Balaton déli partját, Zalaegerszeget, Nagykanizsát, Keszthelyt, Szombathelyt, Székesfehérvárt és Veszprémet érintően.

A Balaton déli partján mostantól kezdve a nyári időszakon kívül is óránkénti távolsági közlekedést biztosít a vasúttársaság.