Erre fordítják a Budapest Airport jótékonysági futóversenyén befolyt összeget

Forrás: turizmus.com

 2023. október 12. 10:15

Szeptemberben rendezték meg a Budapest Airport éves jótékonysági futóversenyét. A nevezési díjakból és a verseny hivatalos pólóinak árából befolyt összeg meghaladja a 18 millió forintot, amelyet a vállalat egyenlően osztott el Ments Életet Alapítvány és a SUHANJ! Alapítvány között.

1060 sportoló látogatott el a tizenegyedik repülőtéri futóversenyre, a Runway Runra, amelyen a versenyzők a repülőtér lezárt I. futópályáján állhattak rajthoz és – a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – a naplemente fényeiben futhatták le a kitűzött távot. Az érdeklődőknek lehetőségük volt a rajtcsomagban kapott futófelső mellett az elmúlt évek hivatalos pólóit is megvásárolni, így a nevezési díjon felül is támogathatták a kiválasztott alapítványokat – áll a Budapest Airport sajtóközleményében.

Az összegyűlt bevételből a Budapest Airport a Ments Életet Alapítvány és a SUHANJ! Alapítvány számára egyenként 7 421 463 Forintot és 4 630 eurót, összesen tehát több mint 18 millió forintot adott át.

Összesen 18 millió forint adomány gyűlt össze a két alapítványnak

Fotó: Budapest Airport

 

A Ments Életet Alapítvány a súlyos, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekek álmait váltja valóra, ezzel is támogatva gyógyulásukat. A Runway Run bevételeit az alapítvány elsősorban három fő programja finanszírozására fordítja: az Álomiskola a kezelések után a mindennapi életbe visszatérő gyermekek integrációját támogatja iskolai, edukációs programokon keresztül, az Álomkommandó a súlyos betegségből gyógyuló gyermekek családjainak nyújt segítséget, míg az Álomvarázslók csapata életet veszélyeztető betegséggel élő gyerekek titkos vágyait, álmait valósítja meg.

A SUHANJ! Alapítvány – amely kilenc éve tartozik a Budapest Airport által támogatott szervezetek körébe – az adományt egyebek mellett a sérült emberek sportolását támogató eszközökre (kézi hajtású biciklikre, futókocsikra) és az általuk üzemeltetett, a fogyatékkal élő és ép sportolók számára fenntartott integrált edzőterem, a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítja.

A Runway Run hagyományosan a légiközlekedési iparág képviselői számára megrendezett, a repülőtéri közösség összefogását jelképező sportesemény, amelynek a SUHANJ! Alapítvány sportolói is rendszeres résztevői, idén először pedig a Ments Életet Alapítvány képviselői is csatlakoztak a versenyzőkhöz. Emellett közösségi média felhívás útján bárki kaphatott lehetőséget a rendezvényre történő nevezésre.