Több mint 200 járatot töröltek Amszterdamban

Forrás: turizmus.com

 2020. február 10. 19:02

Több mint kétszázhúsz repülőjáratot töröltek hétfőn Amszterdam Schiphol nemzetközi repülőterén a vihar miatt. A főként fapados légitársaságokat fogadó dél-belgiumi Charleroi repülőtéren késésekre kell számítani.

A hollandiai repülőtér tájékoztatása szerint a kifutópályák kapacitása az erős széllökések miatt továbbra is korlátozott. A vihar miatt vasárnap már 240, főként európai célállomásra induló járatot töröltek, a hétfő délután ismét felerősödő szél viszont újabb járattörléseket tett indokolttá – tudósított az MTI.

Beszámolók szerint a Nyugat- és Közép-Európa felett végigvonuló Ciara viharciklon csak korlátozott károkat okozott Hollandiában. Elsősorban fákat tépázott meg és tetőket rongált meg.

Amszterdam nemzetközi repülőtere madártávlatból

Fotó: schipol.nl

A belga sajtó arról számolt be, hogy a nagy erejű, a helyenként óránkénti 120 kilométert is előérő szél miatt akadozik a vonatközlekedés az országban, több fővárosi villamos nem üzemel.

A főként fapados légitársaságokat fogadó dél-belgiumi Charleroi repülőterét érintő járatok esetében késére lehet számítani. Szükség esetén az érkező repülőgépeket az ország másik légikikötőibe irányíthatják át.

Belgiumban hétfőn mintegy 1200 háztartás maradt áram nélkül, és több mint 31 ezer épületben okozott károkat a vihar. A szél fákat döntött közutakra, óriásplakátokat és villanyoszlopokat döntött ki, háztetőket rongált meg és számos településen elszakította a villanyvezetéket. Az MTI információi szerint az országban éjféltájban állhat helyre az áramszolgáltatás.