Több mint 200 milliárd dolláros növekedés várható az online utazásfoglalásban

Forrás: turizmus.com

 2021. február 23. 13:35

A Technavio nemrégiben ismertette legújabb jelentését az online utazás foglalási platformokról, külön vizsgálva a különböző piactípusokat (csomagok és közvetlen foglalás), foglalási lehetőségeket (asztali gép, laptop, mobil, táblagép) illetve földrajzi régiókat.

A kutatás megállapította, hogy a foglalási platformok piaca rendkívül széttagolt, mivel számos regionális és nemzetközi eladó van jelen szerte a világon.

A Technavio által készített jelentés többek között információkat nyújt a piacon részt vevő vezető vállalatok termeléséről, fenntarthatóságáról és kilátásairól, beleértve az Airbnb, a Booking, az eDreams ODIGEO, az Expedia, a Hostelworld.com, a MakeMyTrip, a Thomas Cook (India), a Trip.com, a TripAdvisor, és a TUI által tapasztalt felhasználói trendeket és változásokat. Ezek közül a vállalatok közül az Airbnb, a Booking.com és az eDreams ODIGEO tartozik a legfontosabb piaci szereplők közé.

Az ügyfelek piaci helyzetének javítása érdekében a piaci előrejelzés részletes elemzést ad a piacvezetőkről, és információkat nyújt e vállalatok kompetenciáiról és kapacitásairól. A jelentés kitér a piac versenyképességének részleteire is, és információkat nyújt a különféle vállalatok által kínált termékekről és információkat nyújt a közelgő trendekről és kihívásokról is, amelyek befolyásolják a piac növekedését. Ez segít a vállalatoknak olyan stratégiákat kidolgozni, amelyek a lehető legjobban kihasználják a jövőbeli növekedési lehetőségeket.

technavio2

A jelentés szerint az online utazási foglalási platformok piaci értéke 204,81 milliárd dollárral növekszik 2020-2024 között

Fotó: Technavio

Bár az egyre növekvő internet- és okostelefon-használat óriási növekedési lehetőségeket kínál, az utazási igény megszakadásai kihívást jelentenek a piaci szereplők növekedésére. A technológiai fejlődés és a kormányzati kezdeményezések együttesen növelték az internet elérhetőségét és megfizethetőségét. A mobiltelefon- és internetszektor potenciális növekedésével a piaci gyártók innovatív és felhasználóbarát mobilalkalmazásokat indítanak. Ezek a tényezők növelik a globális online utazási foglalási platformok iránti keresletet, ami ösztönzi a piac növekedését.

"Az online utazási irodák növekvő konszolidációja és az online fizetési platformok növekvő elterjedése tovább fokozza a piaci növekedést az elkövetkező időszakban" - mondta a Technavio vezető elemzője.

A jelentés előrejelzései szerint az online utazási foglalási platformok piaci értéke 204,81 milliárd dollárral közel 5 százalékos CAGR (összetett éves növekedési ráta) értékkel növekszik 2020-2024 között.

A piaci növekedés 34 százaléka az APAC régióból (Ázsia és a Csendes-óceáni térség) származik az előrejelzési időszakban. Az APAC már 2019-ben is a legnagyobb piaca volt az online utazás foglalási platformoknak, de a régió az elkövetkező időszakban is számos növekedési lehetőséget kínál a piaci értékesítőknek. Az olyan tényezők, mint az online szolgáltatások növekedése a különböző online utazási foglalási webhelyeken, például jelentősen ösztönzik az online utazási foglalási platform piaci növekedését ebben a régióban az előrejelzési időszakban. Kína, India és Japán az online utazási foglalási platformok legfontosabb piaca a régióban.

technavio_jelentes1

A piaci növekedés 34 százaléka az APAC régióból (Ázsia és a Csendes-óceáni térség) származik

Fotó: Technavio

A piac növekedése itt sokkal gyorsabb lesz, mint az összes többi régióban.

Éppen ezért, a lehetőségek maximális kihasználása érdekében a piaci forgalmazóknak inkább a gyorsan növekvő szegmensekben rejlő lehetőségekre kell összpontosítaniuk, miközben megtartják pozíciójukat a lassabban növekvő szegmensekben is.

Típus alapján a csomagokat értékesítő szegmens maximális lehetőségeket kínál az eladók számára az előrejelzési időszakban. Ez a szegmens online utazási foglalásokat foglal magában csomagként, amelyek általában repülőjáratokat, szállást, túrákat és transzfereket is tartalmaznak. A piacon tevékenykedő vállalatok, mint például az Expedia Group, a Ctrip.com International, a TripAdvisor és a MakeMyTrip, egyre inkább versengenek azért, hogy az ilyen csomagokat minél elérhetőbb áron és kedvezményekkel biztosítsanak különböző hazai és nemzetközi helyszíneken. Az eladók dinamikus árképzési technológiákat is alkalmaznak, hogy megállják a helyüket a piaci versenyben. A jelentés szerint azonban ebben a szegmensben a piaci növekedés még így is lassabb lesz, mint a közvetlen foglalási szegmens piacának növekedése.

A COVID-19 járvány továbbra is átalakítja a különféle iparágak növekedését, azonban a járvány közvetlen hatása változatos. Míg néhány iparágban csökken a kereslet, más szektorokban ígéretes növekedési lehetőségeket mutat. Az előrejelzések alapján ugyan a COVID-19 járvány alacsony hatással lesz az online utazási foglalási platform piacára, de várhatóan pozitív hatással lesz majd rá, attól függetlenül hogy a piaci növekedés 2020-ban csökkent a 2019-es piaci növekedéshez képest.