Több mint 300 százalékkal nőtt az airBaltic utasainak száma májusban

Forrás: turizmus.com

 2022. június 14. 17:26

300 százalékkal több utast szállított májusban a lett airBaltic, amely Marokkóba is indít járatot a téli menetrendi időszakban.

Összesen 3490 repülést hajtott végre és 284 700 utast szállított 2022 májusában a lett airBaltic légitársaság. Az utasszám 323 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója szerint most, hogy a legtöbb Covid-19-korlátozást feloldották a világ számos részén, azt látják, hogy a kereslet mind az üzleti, mind a szabadidős célpontok iránt növekszik. Ezt tükrözik a májusi eredmények, valamint a közelgő nyári hónapokra vonatkozó legfrissebb foglalási adatok is. Ezért arra számítanak, hogy a nyüzsgő nyári hónapokban még több utast szállítanak majd.

Az airBaltic forgalmas nyárra számít

Fotó: airBaltic

A légitársaság bejelentette új téli úti célját is: Marrákes a légitársaság első afrikai célállomása lesz. Október végétől hetente kétszer indítanak járatokat Rigából a városba. Marrákes a külföldi turisták legnépszerűbb városa Marokkóban és egyben kapu az Atlasz-hegységhez, a Szaharához, és rengeteg látnivalót kínál.

A két város között Airbus A220-300 típusú repülőgépek közlekednek majd, a járatok menetideje a tervek szerint 5 óra 30 perc lesz.