Több mint 620 ezer utasa volt februárban a budapesti repülőtérnek

Forrás: turizmus.com

 2022. március 11. 14:59

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a februári utasforgalom több mint ezer százalékos növekedést hozott az előző év azonos időszakához képest.

A budapesti légikikötőben 620 199 utas fordult meg februárban, ami januárhoz, valamint a tavalyi és a tavalyelőtti szinthez képest is határozott növekedést jelent, és lépésről lépésre zárkózik fel a 2019-es rekord év utasszámai mellé - közölte a Budapest Airport. Jelenleg a járvány előtti szint 64 százalékán van a repülőtér utasforgalma, amely nyáron már a 80 százalékot is elérheti.

A Budapestről közvetlenül elérhető célállomások száma februárban 104-re emelkedett; jelenleg 37 országba lehet repülni a magyar fővárosból, 30 légitársaság kínálatában. Februárban a legnépszerűbb úti célok továbbra is jellemzően az európai nagyvárosok voltak: London, Párizs, Amszterdam, Barcelona, valamint az örök favorit Dubai.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma, 2002-2021

Fotó: MTI

A légi áruszállítás továbbra is stabilan teljesít; februárban ismét 15 ezer tonna felett volt a BUD Cargo Cityben kezelt áru mennyisége. Ezzel az elmúlt 12 hónap volumene átlépte a 190 ezer tonnát, ami a közlemény szerint újabb hatalmas mérföldkő a budapesti repülőtér légi áruszállítási tevékenységében.