Több mint 8 millió külföldi turista az olasz tengerpartokon

Forrás: eTurbo News

 2017. augusztus 11. 12:29

Csaknem minden ötödik turista a tenger miatt érkezik Olaszországba – mondta el Cristiano Radaelli, az ENIT (Olasz Nemzeti Turisztikai Hivatal) rendkívüli biztosa, a tengerparti turizmusról tartott konferencián, a szicíliai Favignana szigetén.

A Bank of Italy legújabb kimutatása szerint 2013-ban 8 millió külföldi turista (az országba érkezők 17 százaléka) 3586 millió eurót költött az olasz tengerpartokon. A tengerparti és tengeri turizmust 2017. februárjában az Európai Unió a gazdasági növekedés egyik fő mozgatórugójának ismerte el, mely jelentős munkaerő-teremtő hatással bír számos tengerparti régióban, főként Olaszország déli területein.

A Travel Appeal készített egy elemzést az ENIT részére, melyben a legkedveltebb olasz desztinációkat keresték 2017. június és szeptember közötti időszakra. Az elemzés olyan adatokat vett figyelembe, mint a Booking.com-, Expedia- és TripAdvisor-lekérések és értékelések, Google-keresések, illetve hogy miket részesítenek előnyben a Trivago felhasználói.

San Vito Lo Capo tengerpartja

Fotó: Wikimedia Commons

Ezek alapján 2017 nyári kedvence San Vito Lo Capo lett, a legnagyobb növekedést elérő szicíliai város néhány ponttal előzte meg Riminit és Ischiát.

Lényegesen növekedett a közép- és kelet-európai országok (Csehország, Magyarország és Románia) érdeklődése is az olasz tengerpart iránt, de nem maradtak el a „megszokott” küldő országok sem. Az oroszok viszont visszatértek, az előző évhez képest 62,9 százalékkal emelkedett a számuk. Őket főként Trentino és Szicília vonzza.

Kapcsolódó cikkek