Több mint 900 résztvevő az idei Runway Run futóversenyen

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 30. 17:35

Rekordszámú versenyző regisztrált a Runway Run 2015-re, a Budapest Airport különleges, jótékonysági futóversenyére.

Várhatóan több mint 900 futó startol el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. kifutópályáján (13L/31R) 2015. szeptember 5-én, szombaton tartandó versenyen, hogy kiderüljön, ki a leggyorsabb a repülőtéri dolgozók, a légiközlekedési iparág vezetői, illetve a légitársasági csapatok tagjai közül.

 

A Runway Run az európai repülőterek és a légiközlekedési iparág egyedülálló eseménye, hiszen egyetlen más verseny sem biztosít lehetőséget a futók számára, hogy egy egyébként aktív repülőtéri kifutópályán mérjék össze tudásukat. A verseny emellett kiváló alkalmat teremt a légiközlekedési iparág szereplőinek arra, hogy találkozzanak és megismerkedjenek, nem csak egymással, illetve Kelet-Európa legjobb repülőterével (Skytrax-díj 2014-ben és 2015-ben is), hanem a magyar fővárossal és környékével is. Több mint 170 külföldi résztvevő regisztrált az eseményre és érkezik Magyarországra kifejezetten ebből az alkalomból.

A futók idén 5 és 10 kilométeres távon versenyezhetnek (az aznap reggel 7 órától délután 3 óráig lezárt kifutópályán), illetve kétfős, 5+5 km-es csapatváltóban is el lehet indulni. Összesen több mint 900 regisztráció érkezett, köztük számos sportolni szerető munkavállalóval a Budapest Airporttól és a légitársaságoktól, a légiközlekedési iparág számos vezetőjével, illetve üzleti partnerekkel együtt kiegészítve a repülőtéri hatóságok (Rendőrség, NAV, TEK, légiközlekedési hatóság, katasztrófavédelem, mentőszolgálat) képviselőivel.

A külföldi résztvevők regisztrációs díjaiból származó bevételeket az Anthony Nolan Foundation, egy gyermek csontvelő-átültetéseket finanszírozó brit alapítvány, a magyar futók regisztrációs díjait pedig a mozgássérültek sportolási lehetőségeit támogató és segítő Suhanj! Alapítvány kapja. A Runway Run 2015 főszponzora a franciaországi Toulouse-ban székelő Airbus Industries, de az esemény sikeréhez számos repülőtéri partner is hozzájárul.