Több mint ezer parkolóhellyel bővít a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2016. április 28. 13:09

A folyamatosan növekvő utasforgalom miatt a Budapest Airport parkolói bővítése mellett döntött. A fejlesztéssel több mint ezer új parkolóhely jön létre. A teljes bővítés és fejlesztés várhatóan 2016 augusztusára készül el.

2016 nyarától a szabadidős célból utazók immár három különböző árkategóriájú hosszú távú parkolási lehetőség közül választhatnak a Budapest Airporton, melynek forgalma folyamatosan nő, és a nyári szezonban rekordszámú utas fogadására készül. Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér kereskedelmi szolgáltatások vezetője szerint idén is jelentős lesz azok száma, akik utazásuk alatt a repülőtéren szeretnék hagyni az autójukat.

A hosszabb időtartamú utazásokra kialakított Holiday Parkoló a termináltól rövid sétára, a Holiday Plus Parkoló pedig pár percnyire helyezkedik el – előbbi 278, utóbbi 177 hellyel bővül. Ezek mellett a Budapest Airport kialakít egy további 600 férőhelyes parkolót, a Holiday Parking Lite-ot, amely még kedvezőbb árakat kínál az utasoknak. Ráadásul előzetes online foglalás esetén a parkolóhelyek a listaárhoz képest jelentős kedvezményekkel foglalhatók, igény esetén pedig kézi autómosás és a SkyCourt Lounge „all inclusive” szolgáltatása is egyidejűleg lefoglalható.

A Budapest Airport minden hosszú távú parkolója kamerával, rendszám-felismeréssel és extra biztosítással védett terület, így az utasok nyaralásuk vagy üzleti útjuk idején is biztonságban tudhatják autóikat. A fejlesztések keretében több új fizetőautomata és poggyászkocsi-állomás kerül a Holiday Parkolóba, továbbá a Holiday és Holiday Plus Parkolókat fedett járdával kötik össze a terminálokkal.