Több mint félmilliárd forintból fejlesztik a kerékpárút-hálózatot Orosházán

Forrás: MTI

 2022. szeptember 15. 13:55

Több mint 560 millió forint uniós támogatásból fejlesztik a kerékpárút-hálózatot Orosházán – közölte a térség országgyűlési képviselője, Erdős Norbert közleményben.

Az összeget a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből nyerték el, eredetileg csaknem 400 millió forintot, amely mellé megítéltek 166 milliót többlettámogatásként.

Újonnan épül három kilométert meghaladó kerékpárforgalmi létesítmény (fele-fele arányban kerékpárút és kerékpáros nyom). Emellett felújítanak csaknem egy kilométernyi kerékpárutat.

A munkálatokat jövő év áprilisig kell befejezni.

Gyopárosfürdőre jelenleg nem lehet végig kerékpárúton eljutni Orosháza központjából

Fotó: Facebook / Gyopárosfürdő

A dél-békési város jelenleg 27 kilométernyi kerékpáros forgalmi hálózattal rendelkezik, amely részben önálló vonalvezetésű kerékpárút, részben gyalog-kerékpárút közös nyomvonalon vagy kerékpársávon.

Szabadidős célra azonban nincs külön hálózat, pedig a turizmus fejlesztése megkívánná az attrakciók összekapcsolását, ezért szeretnék Gyopárosfürdőt a kerékpáros hálózatba kapcsolni – olvasható a város honlapján. Az Orosházától mintegy három kilométerre fekvő üdülőhelyre jelenleg nem lehet végig bicikliúton eljutni.