Több mint félmillió utast érintett az egyhetes Lufthansa-sztrájk

Forrás: MTI

 2015. november 14. 17:49

Több mint félmillió utast érintett a német Lufthansa történetének leghosszabb, pénteken végződött egyhetes sztrájkja, amely miatt 4700 járatot kellett törölni – közölte a légitársaság honlapján.

Adataik szerint 550 ezer utas kényszerült az útját módosítani, mivel a légitársaság összesen 4700 járatot törölt a légiutas-kísérők előző péntek óta tartó sztrájkja miatt. Carsten Spohr, a cég vezérigazgatója pénteken Twitter-üzenetben kért elnézést az utasoktól és azt írta, mindent megtesznek azért, hogy visszanyerjék ügyfeleik bizalmát.

Az Ufo (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet azért kezdeményezett munkabeszüntetést, mert nem tudtak megegyezni a Lufthansával a nyugdíjazás feltételeiről. A sztrájk először csak a frankfurti és a düsseldorfi, később a müncheni bázist is érintette, a légitársaság összes Frankfurt–Budapest járatát törölték, de a müncheni gépek nagyobb része sem indult el.

A Reuters jelentése szerint az Ufo jelezte: a pénteken befejeződő sztrájk bármikor újrakezdődhet, ha nem változik a vállalatvezetés jelenlegi álláspontja a vitatott kérdésekben.