Több mint hárommillióan vásároltak vármegye- és országbérletet

Forrás: MTI

 2023. november 03. 14:17

Fél év alatt több mint hárommillió vármegye- és országbérletet értékesítettek a közlekedési szolgáltatók a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járataira – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

A közleményben azt írták, hogy a kormány által áprilisban bevezetett kedvezményes áru vármegye- és országbérletek kezdettől fogva kiemelkedően népszerűek az utasok körében.

Az új bérlettípus már az első hónapokban megváltoztatta a jegy- és bérletváltási szokásokat, "népszerűbbé tette a környezetbarát közösségi közlekedést, az utazási kedv is jól érzékelhetően nőtt" – közölte a MÁV. A teljes értékesítés mostanra meghaladta a hárommilliót, ezen belül országbérletekből több mint egymilliót vettek az utasok.

Vármegyebérletből a legtöbbet, több mint félmilliót, Pest vármegyére váltották ezidáig. A második legtöbb vármegyebérletet, 160 ezret Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére váltották, ezt követi Győr-Moson-Sopron vármegye 125 ezerrel. Meghaladta a 100 ezer darabot a Hajdú-Bihar vármegyei változat is.

Megváltoztatta a vásárlási szokásokat az új bérlettípus

Fotó: Volánbusz

 

A tájékoztatás szerint az új konstrukció a diákok körében a legnépszerűbb: a tavalyi azonos időszakhoz képest idén májustól szeptemberig havi legalább száz-, de akár kétszázezerrel is több diák váltott bérletet. A dolgozó bérletekből is hónapról hónapra többet vásároltak az utasok, mint az előző év azonos időszakában.

A vármegye- és országbérletek egyharmadát a Volánbusz pénztáraiban váltották az utasok, a vásárlók ötöde MÁV applikációval vásárolta meg azt – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.