Több mint háromszorosára nőtt a légi utasok száma Romániában

Forrás: MTI

 2022. június 06. 17:28

Az idei első negyedévben több mint háromszorosára, 3 085 700-ra nőtt a légi utasok száma Romániában a tavalyi év azonos időszakához mérten.

A román országos statisztikai intézet közlése szerint tavaly ugyanebben az időszakban 916 500 utas vette igénybe a légi közlekedést a romániai repülőtereken. A legtöbb utast, 1,992 milliót a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtéren jegyezték, második helyen a kolozsvári repülőtér áll 333 500-zal, a harmadik a kelet-romániai jászvásári (Iasi), ahol összesen 217 200 induló és érkező utast számoltak össze.

A legtöbb utas a bukaresti nemzetközi repülőtéren fordult meg

Fotó: llcv2/123rf.com

Romániába a legtöbb utas menetrend szerinti járatokon, Londonból, Milánóból, Madridból, Isztambulból, Brüsszelből, Dubajból, Münchenből, Rómából, Amszterdamból és Bécsből érkezett. Az induló utasok esetében szintén London, Milánó és Madrid áll az első három helyen, a negyedik München, majd Isztambul, Amszterdam és Brüsszel következik.

Az országok közül Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Spanyolországból, Franciaországból, Törökországból, Hollandiából, Belgiumból, az Egyesült Arab Emírségekből, Ausztriából és Írországból érkezett a legtöbb utas Romániába.