Több mint hetvenezer utast ellenőrzött a BKK a bliccelés elleni kampányban

Forrás: MTI

 2024. május 15. 12:37

Bliccelés elleni kampányt tartott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden: 71 121 utast ellenőriztek, közülük 3225-nek nem volt jegye, de a jegyellenőrök senkit nem büntettek meg - közölte a társaság.

Azt írták: kivételesen senkit nem pótdíjaztak, hanem "I love BKK" feliratú matricával vagy kitűzővel ajándékozták meg az utasokat.

A közlekedési cég azt reméli, hogy az akció ráirányította a figyelmet az utaskoordinátorok és a jegyellenőrök munkájának fontosságára, illetve arra, hogy a közösségi közlekedési szolgáltatás árát mindenkinek meg kell fizetnie.
Emlékeztettek arra, hogy a diákok bérletvásárlás esetén napi 31,50 forintért utazhatnak, a teljes árú bérletet vásárlók pedig napi 298,30 forintért. Ezért az árért korlátlanul lehet utazni Budapesten egy-egy napon, összesen 2300 járművön.

Közölték azt is, a legutóbbi, ezer ember megkérdezésével készített ügyfélelégedettségi felmérésükből az derült ki, hogy a közösségi közlekedők 91 százaléka saját bevallása szerint érvényes jeggyel vagy bérlettel utazik a BKK járatain, és tízből heten úgy gondolják, hogy a közösségi közlekedés ára arányban áll a szolgáltatás minőségével.

bkk_ellenor

Az ellenőrök kivételesen senkit nem pótdíjaztak, hanem "I love BKK" feliratú matricával vagy kitűzővel ajándékozták meg az utasokat

Fotó: BKK

A szabályosan utazók aránya minimális javulást mutat a társaság korábbi felméréséhez képest - tették hozzá. Érvényes jegy vagy bérlet nélkül saját bevallása szerint a közösségi közlekedők 9 százaléka utazik, közülük a legtöbb alkalommal a legfiatalabbak (18-29 évesek) és a 40-49 évesek bliccelnek - áll a közleményben.