Több nemzetközi pénztár a Keletiben

 2014. augusztus 05. 14:06

A szezonális utasforgalomra való tekintettel növelte nemzetközi pénztárai számát a MÁV-START a Budapest-Keleti pályaudvaron, ahol augusztusban két újabb pénztárablaknál is lehet nemzetközi jegyet vásárolni.

Évről évre nő azoknak a száma, akik a külföldi utazásukhoz a MÁV-START vonatait választják: tavaly ők csaknem hárommillióan voltak.

Bár egyre népszerűbb az internetes jegyvásárlás az utasok körében, a szezonális utasforgalom növekedése indokolja a személyes pénztárak számának bővítését is. Ennek megfelelően augusztus hónapban a Budapest-Keleti pályaudvaron a 9. vágány melletti pénztárak két kijelölt ablaka ideiglenesen nemzetközi pénztárként üzemel, minden nap 8:30 és 19:30 között tartva nyitva. Természetesen emellett továbbra is változatlanul, a hét minden napján lehet más országokba szóló jegyet vásárolni hajnali 3 óra és éjfél között a 6. vágány melletti nemzetközi pénztárban, valamint az Üzleti Váróteremben naponta 6 óra és 21 óra 15 perc között. Csúcsidőszakokban a bővített pénztári rendelkezésre állás ellenére is várhatóan nő a sorban állási idő, ezért praktikus akár elővételben akár online megvásárolni a nemzetközi menetjegyeket.

A növekvő utasforgalom nemcsak a kedvezményes ajánlatoknak köszönhető, hanem az utazási szokásokhoz igazított menetrendnek, a korszerű elektronikus jegyváltási lehetőségnek, és a városközpontokba történő érkezésnek is. 2013-ban csaknem hárommillióan utaztak vonattal külföldre, ez a szám évről-évre folyamatosan nő. Ausztria a legkeresettebb úti cél a MÁV-START-vonatain utazók körében, a vásárlások közel 45 %-ában osztrák városba történt a jegyváltás. Második helyen Németország áll, Szlovákia a harmadik, a sort Románia és Csehország folytatja.