Több száz dolgozót küldhet kényszerszabadságra a Finnair

Forrás: turizmus.com

 2022. március 04. 17:41

Az oroszországi légtérzár miatt kilencven napos kényszerpihenőre küldenek legalább 90 pilótát és 150 légiutas-kísérőt.

Miután március 28-án összes oroszországi járatát, illetve az orosz légtéren keresztül közlekedő ázsiai járathálózatának a jelentős részét is felfüggesztette a Finnair légitársaság, arra kényszerülhetnek, hogy kényszerszabadságra kell küldeniük akár 200 pilótát és 450 légiutas-kísérőt.

Súlyosan érinti a Finnair légitársaságot az orosz légtér lezárása

Fotó: 123rf.com

A légitársaság illetékesei már felvették a kapcsolatot az érintett szakszervezetekkel, és bejelentették, hogy a kényszerszabadságolás időtartama elérheti akár a 90 napot is. A légitársaság közleménye szerint minimum 90 pilótát és 150 légiutaskísérőt mindenképpen el kell küldeni a kényszerszabadságra, de ennél magasabbak is lehetnek végül a számok.

Az oroszországi járatok mellett a Finnair május 28-án ázsiai járatainak egy részét is felfüggesztette: ezért Szöulba, Oszakába, Tokióba, Sanghajba és Guangzhouba jelenleg nem közlekednek. A tervek szerint ugyanakkor március 9-től a tokiói járatokat újraindítják.

A koreai és kínai járatok útvonalának újratervezésével is foglalkoznak a légitársaságnál, mivel elképzelhetőnek tartják, hogy a jelenlegi helyzet hosszabb ideig is fennáll majd.