Több száz szakmabeli vitorlázott együtt a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 08. 17:11

Szakadó eső és verőfényes napsütés egyaránt jellemezte a hétvégén lezajlott IX. Mondial Assistance Turizmus Regattát. Előbbi, szerencsére, csak a parton áztatta a résztvevőket, így 39 hajón mintegy 350 szakmabeli vitorlázhatott együtt a füredi öbölben.

A szombat reggeli kiadós eső miatt ugyan egy órával el kellett halasztani a verseny nyitányát, és a további esős előrejelzésre tekintettel a délelőtti és a délutáni futamot összevonták, de így is négy kellemes órát tölthetett a vízen az, aki részt vett a turisztikai szakma kilencedik alkalommal megrendezett vitorlás versenyén.

Szerencsére a víz fölött a felhőket szétkergette az időnként feltámadó szél, ezzel némi ízelítőt adva a sebesebb vitorlázás élményéből is a hajókon utazók számára. Persze, a visszatérő regattások – akik ezúttal is szép számmal voltak – jól tudják, hogy a Turizmus Regattán nem a versengés a lényeg, hanem az együttlét, a networking, a baráti beszélgetések és az esti közös lazulás.

Két futam között az indításra várva

Fotó: turizmus.com

Több cég 2-3 hajót is indított, sőt, néhányan nemcsak a saját dolgozóikból állítottak ki csapatot, hanem partnereiket is meginvitálták a közös vitorlázásra. Az évek során láthatóan egyre többen érzik fontosnak, hogy csapatukat jól megkülönböztethetővé tegyék, amit jelzett a céges széldzsekik, pólók sokasodó száma.

Idén 39 hajó mérte össze tudását, s a végeredmény ezúttal is – ahogy az lenni szokott – a kisorsolt hajó és kapitány adottságai, képességei mellett a szerencsén is múlott. Most először öt kategóriában díjazták a szervezők a hajókat, új kategóriaként lépett be az Elan 310 hajóosztály.

Íme a  legeredményesebb csapatok hajóosztályonként:

8mOD: Neckermann
Bavaria 32: Magyar Turisztikai Ügynökség
Cruiser: Sixt
Elan 310: Assur
Nautic: Progast

A versenyen médiatámogatóként hagyományosan részt vett szerkesztőségünk is, a turizmus.com 9 fős csapatának a Bavaria 32 hajóosztály túrafutamában a 4. helyezést sikerült megszereznie a nyolc induló közül.

A turizmus.com csapata a túrafutamban 4. lett

Fotó: turizmus.com

A díjakat az esemény névadója és főszponzora, a Mondial Assistance nevében Nagy Róbert ügyvezető adta át a csapatoknak.

A forró kávéról a Progast gondoskodott, az ételeket a Waldorf tálalta, és kiemelt támogatója volt az eseménynek az Assur Kft. is. Az adakozó csapatok jóvoltából 250 ezer forint gyűlt össze jótékonysági célra, amit a szervezők az SOS Gyermekfalvak számára utalnak át.

Balatonfüredtől Tihanyig vitorláztunk

Fotó: turizmus.com

A szervezők elmondták, a jövő évi Turizmus Regatta bázisa már nem a Balatontourist füredi kemingje lesz, de változatlanul Balatonfüreden tartják a versenyt. A tizedik, jubileumi alkalom méltó megünneplésére meglepetésekkel is készülnek.

A napot fergeteges bulival zárták a regattázók, amihez a Midlife Crisis élő koncerjével, valamint DJ Radnai szolgáltatta a talpalávaló zenét.