Több szezonális belföldi járatot terveznek a kínai légitársaságok

Forrás: turizmus.com

 2021. április 07. 09:34

A kínai légitársaságok több szezonális járattal is bővítették nyári-őszi menetrendjüket – olvasható a silkroadhungary.hu oldalon.

Mint írják, március 28. és október 30. között várhatóan heti 92 756 belföldi repülőjárat indul majd, ez a Kínai Polgári Repülési Hatóság szerint az előző év azonos időszakához képest 10,7%-kal több.

A hazai és nemzetközi légitársaságok összesen 5972 heti nemzetközi teherjáratot terveztek be az új szezonra, ami jelentős, 31,8%-os növekedés a most véget ért téli-tavaszi szezonhoz képest.

A nemzetközi utasszállító gépek forgalma továbbra is alacsony lesz a Kínában érvényes Covid-19 megelőzési intézkedések miatt. A nemzetközi utasszállító járatok száma a téli-tavaszihoz képest enyhén növekszik majd, heti 644 járatra. Ez a járvány előtti időszak forgalmának nagyjából 3 százaléka.

A nemzetközi utasszállító gépek forgalma továbbra is alacsony lesz a Kínában érvényes Covid-19 megelőzési intézkedések miatt

Fotó: 123rf.com

A kínai légitársaságok több belföldi járatot is indítanak az új szezonban.

A várakozások szerint az utasforgalom a járvány előtti szint 90%-ára állhat vissza 2021-ben, és a várhatóan a légi áruszállítás és légiposta-forgalom is eléri a korábbi volument.

A legújabb adatok szerint Kína polgári légiközlekedése közel 24 millió utast szállított februárban, ez az egy évvel korábbihoz képest 187,1%-os javulás.