Több utast szállítottak Európa fapadosai

Forrás: MTI

 2015. augusztus 06. 11:01

Több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai júliusban az előző év azonos időszakához képest - derül ki a társaságok honlapján közzétett utasforgalmi statisztikákból.

A legnagyobb mértékben, 11 százalékkal az ír Ryanair növelte forgalmát, a tavaly júliusi 9,1 millió után 11 százalékkal 10,1 millióra növelte utasaik számát, a járatok töltöttsége pedig 4 százalékponttal 95 százalékra javult. A társaság történetében ez volt az első hónap, amikor átlépte a 10 milliós utasszámot és töltöttségi mutatója sem volt soha ilyen magas.

Az angol easyJet az év hetedik hónapjában 7 millió utast szállított, szemben a tavaly júliusi 6,4 millióval, ez 9,4 százalékos javulásnak felel meg. A cég Airbusainak átlagos töltöttsége 1,2 százalékponttal 94,3 százalékra javult.

A Norwegian Air Shuttle szintén rekordméretű utasforgalomról számolt be: 2,7 millióan repültek a cég járatain júliusban, ez 8 százalékkal magasabb a 2014 júliusi szinthez képest. A norvég diszkont társaságnak is sikerült a kihasználtságot javítani, a légicég piros-fehér Boeingjei átlagosan 93,8 százalékos töltöttséggel üzemeltek.