Több úti cél a Lufthansa téli menetrendjében

 2013. október 14. 10:16

A Lufthansa és a Germanwings kis mértékben bővíti szolgáltatásait a hamarosan érvénybe lévő téli menetrendben: a rendelkezésre álló üléskilométerek alapján számított együttes kapacitásuk 1,1 százalékkal bővül, amely a nagyobb méretű repülőgépek üzembe állításának köszönhető.

A Germanwingsszel együtt azonban a Lufthansa az úti célok még szélesebb körét kínálja ügyfeleinek: 81 országban összesen 211 várost, amelyből a Lufthansa 199, a Germanwings 64 európai, közel-keleti és észak-afrikai helyszínre repül. Az idén télen a Lufthansa és a Germanwings utaskísérői hetente 12 162 járaton üdvöt szolgál ki és átlagosan 50 másodpercenként emelkedik a levegőbe Lufthansa vagy Germanwings gép a világ valamely pontján. A légitársaság-csoport (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings és Swiss) együtt 274 úti célt szolgál ki 106 országban, négy kontinensen, és saját szolgáltatásai mellett számos codeshare járatot is üzemeltet. A csoport tagjai hetente 19 798 járaton szállítják az utasokat kényelmesen és megbízhatóan a kívánt célállomásra. Az új téli menetrend 2013. október 27-től (vasárnap) 2014. március 29-ig (szombat) lesz érvényben.

Nagyobb gépekkel Sanghajba, Chicagóba és Mexikóvárosba

A Lufthansa hosszú távú flottájának két rendkívül modern zászlóshajóját, az Airbus A380 és a Boeing 747-8 modellt állítja szolgálatba a téli menetrend távolabbi úti céljai felé. Az A380 már szeptember vége óta hetente ötször repül Frankfurtból Sanghajba, a B747-8 szintén szeptembertől szolgálja ki a Frankfurt-Mexikóváros viszonylatot. Az „ég királynője” a téli menetrend érvénybe lépésétől kezdve Frankfurtból Chicagóba is repül majd.

Az erősödő keresletre reagálva a Lufthansa napi gyakoriságúra sűríti járatait Frankfurtból Philadelphiába és a szaúd-arábiai Dammamba, és az idén télen is folyamatosan közlekedik majd Münchenből Fokvárosba.

Ugyanakkor a 2013/14-es évváltáskor pénzügyi okok miatt megszünteti a Libreville-be (Gabon) és Pointe Noire-ba (Kongói Köztársaság) közlekedő járatait.

 

 

A Lufthansával Szocsiba

Mire az oroszországi Szocsiban meggyújtják az olimpiai lángot a 2014-es Téli Olimpia és Paralimpia megnyitóján, a Lufthansa már javában szállítja a nézőket és a sportolókat a Fekete-tengerhez a téli játékok idején indított rendkívüli járatokon. Ezen az útvonalon Airbus A321 fog repülni a január 24. és a március 17. közötti időszakban. A téli sportok szerelmesei így a hét öt napján, mindössze 3,5 óra alatt, kényelmesen eljuthatnak az olimpiai sportcsarnokokba és a síversenyek helyszíneire.

 

A hamburgi és berlini járatok átadása a Germanwingsnek

A Lufthansa európai point-to-point járatai közül több is átkerül a téli váltáskor a Germanwings menetrendjébe. A Ger­manwings a Lufthansa minden olyan európai járatát átveszi, amely nem a frankfurti vagy a müncheni légi csomópontról indul, a jelenlegi tervek szerint 23, korábban Hamburgból és Berlinből kiszolgált úti cél kerül át hozzá, az átállás fokozatos lesz. A következő hónapokban az alábbi Hamburgból támogatott célállomásokat vezetik át a Germanwings menetrendjébe: Amszterdam, Birmingham, Budapest, Genf, London, Madrid, Milánó, Manchester, Oslo, Párizs, Stock­holm és Zürich. A járatok átvétele a téli menetrend végén, 2014 márciusában fog lezárulni. A Berlinből induló utasok az idén télen Birminghambe, Bolognába, Bukarestbe, Genfbe, Hel­sinkibe, Londonba, Malagára, Nürnbergbe, Rómába, Milánóba és Bécsbe repülhetnek a Germanwingsszel, itt 2014 nyarán zárul majd le az összes közvetlen járat átadása. A Germanwings a Lufthansa Düsseldorfból induló közvetlen járatait is átveszi, terv szerint a 2014-es nyári menetrend érvénybe lépésének időpontjáig. Az átállás után a Lufthansa automatikusan átvezeti a Germanwings nyilvántartásába a foglalásukat korábban végrehajtó Lufthansa-utasok jegyét.