Több vonat, kényelmesebb kocsik idén nyáron a Balatonra

Forrás: turizmus.com

 2019. június 03. 10:17

Légkondicionált IC-kocsik, több közvetlen vonatjárat Budapest és Siófok, illetve Pécs és a Balaton között - újdonságok a MÁV nyári menetrendjéből.

A tavaly nyári utasszámok igazolták az elmúlt évek fejlesztéseit: csaknem 1,6 millióan utaztak vonattal a Balatonra, 120 ezerrel többen, mint egy évvel korábban.

A tavalyi évhez képest a menetrendi kínálat tovább bővült, a vonatok nagyobb kapacitással közlekednek, és egyéb fejlesztések is megvalósulnak.

A legfontosabb idei újdonságok:

· A Balaton expresszekben étkezőkocsival várják az utasokat. Egyszerű ételeket, hideg és meleg italokat is kínálnak a hazai utasok pénztárcájához igazodó árszinten.

· A Balaton expresszek idén júliustól a tavalyihoz képest több légkondicionált IC-kocsival közlekednek.

· A Miskolcról induló Ezüstpart expresszen, a Záhonyból induló Aranypart expresszen, és a Szegedről induló Aranyhíd expresszen idén légkondicionált IC-kocsi is közlekedik. Az Aranyhíd expressz idén minden nap közlekedik, kedvezőbb kapcsolatot biztosítva Dél-Alföld és a Balaton között.

Siófok a legforgalmasabb állomás a Balaton mellett

Fotó: mavcsoport.hu

· Új „fürdős” vonatpár közlekedik hétvégén Budapest és Siófok között a strandolni vágyók igényeit kiszolgálva, mely csak a Velencei-tó partján, és a Balaton partján lévő állomásokon és megállóhelyeken áll meg. A vonatpár nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit is továbbít.

· Javulnak Pécs és a Balaton közötti eljutási lehetőségek: péntek délután új közvetlen vonatpár közlekedik.

· Tapolcán kedvezőbb átszállásokat alakítottak ki egyes vonatok és irányok között.

· Egyes vonatok megállási rendjét és menetrendjét módosították a tavalyi tapasztalatok alapjá, hogy a vonatok menetrendje stabilabb legyen.