Többdimenziós mozik a repülőtereken

Forrás: turizmus.com

 2016. február 29. 12:07

A repülőterek szerte a világon egyre aktívabban segítenek abban, hogy élvezetesebben és gyorsabban teljen el az idő, főleg ha a gép késik, vagy ha az átszálláshoz túl hosszú a várakozási idő.

Az amerikai Portlands nemzetközi repülőterén nyáron nyílik meg egy vintage stílusban berendezett mozi, ahol elsősorban a helyi rendezők filmjeit fogják játszani. Az amerikai légikikötők többségében már léteznek úgynevezett download kioszkok, amelyeknek a segítségével a számítógépbe vagy az okos telefonba le lehet letölteni a kiválasztott filmeket.

De, mint újabban egyre gyakrabban, ezen a területen is Ázsia vezet. A szingapúri Changi reptéren két éjjel-nappal nyitva lévő mozi üzemel, amelyek ingyen vetítik a legfrissebb kasszasikereket. Hongkong ugyancsak nagyon zsúfolt fő repülőterén IMAX mozi kényezteti a várakozó utasokat.

Új- Delhiben, az Indira Ghandi repülőtér ezen is túltesz, itt egy úgynevezett 6D, azaz hatdimenziós mozi üzemel, beállítható székei mozgathatóak, és a különféle érzékszerveinkre ható ötleteken túl 21 speciális effektussal szolgál, köztük hóeséssel és a levegőben gyorsan szétpukkanó szappanbuborékokkal – olvasható a Svenska Dagbladet svéd napilapban.