Többé nem a világ legfeleslegesebb repülőtere a Saint Helena Airport

Forrás: CNN

 2017. október 31. 21:09

Hamarosan rendszeres repülőjárat indul az Atlanti-óceán közepén, Angola partjaitól közel 2000 kilométerre fekvő Szent Ilona-szigetre. Eddig csak hajóval volt elérhető a hely, ahová egykor Napóleont száműzték.

Eddig egyetlen menetrendszerinti járat kötötte össze a Szent Ilona-szigetet a külvilággal: a RMS teher- és utasszállító hajó, mely minden harmadik héten öt és fél nap alatt tette meg útját Fokvárostól a szigetig. Ez azonban hamarosan megváltozik.

Közel 200 évvel ezelőtt a brit hadsereg száműzte Bonaparte Napóleont Szent Ilona szigetére, ahonnan képtelenség volt megszökni. Ez nem sokat változott két évszázad alatt. Nehézkes indulás után azonban végre menetrendszerinti légi járat kötheti össze a Szent Ilonát Johannesburggal.

2016-ban hatalmas ünneplés mellett kívánták felavatni a sziget első repülőterét, a dél-atlanti szél azonban közbeszólt: komoly szélnyírás nehezítette a leszállást. Bár a szélnyírás csak abban az esetben akadályozta a pilóták dolgát, amikor észak felől közelítették meg a leszállópályát, dél felől sem volt könnyebb a helyzet. Innen ugyanis erős hátszéllel kellett megküzdeniük, mely által a repülőgépnek hosszabb leszállópályára lett volna szüksége.

High Knoll erőd Szent Ilona szigetén

Fotó: sainthelenaisland.info/Marc Lavaud

Kisebb repülőgépek ugyan le tudtak szállni a reptéren, azonban a méret- és súlybeli korlátozás miatt egy légitársaságnak sem lett volna gazdaságos járatot üzemeltetni a szigetre.

Ezt követően az Atlantic Star Airlines célul tűzte ki, hogy egy Avro RJ100-as géppel köti össze Szent Ilona szigetét az Egyesült Királysággal. Az Avro ugyanis rendkívül rövid leszállópályán is képes biztonságosan üzemelni, melyet ugyan sikeresen teszteltek is, az ötletet mégis elvetették.

Az Embraer brazil repülőgépgyártó, szintén próbát tett. Egy közel 100 utas szállítására képes Embraer E190-es géppel repült oda, hogy tesztelje Szent Ilona repterének lehetőségeit. Közleményében a cég nem csak a repülőgéptípus képességeiről és a sikeres landolásról adott számot, de hosszasan részletezte a sziget természeti szépségeit is.

Nem csoda hát, hogy az Embraer E190-es típusú repülőgépe lesz végül, mely légi úton összeköti Szent Ilona szigetét a külvilággal. A dél-afrikai SA Airlink már el is kezdte árusítani a jegyeket a hamarosan induló Johannesburg – Szent Ilona járatra. A légitársaságnak ugyanakkor kompromisszumot kellett kötnie: a repülőgép maximum 76 utast szállíthat majd a szokásos 99 helyett, hogy a hátszél miatt szigorított szabályoknak megfeleljenek.

Ezzel egyidőben az Atlantic Star Airlines nem adta fel elképzelését, hogy összekösse a szigetet Európával.

„Megnézzük, hogyan üzemel majd a dél-afrikai járat. Amennyiben lesz rá a kereslet, eljöhet az Egyesült Királyságból indított charterjáratok ideje” –mondta Richard Brown, az Atlantic Star ügyvezetője.