Több száz népszerű nyári járatát törli a British Airways a munkaerőhiány miatt

Forrás: turizmus.com

 2022. április 25. 16:17

Az Egyesült Királyság légitársasága, a British Airways több száz főszezonban indítandó járatának törlésére kényszerült az utóbbi időszakban a munkaerőhiány miatt. A törlés olyan népszerű útvonalakat is érint, mint a Londonból Párizsba, Berlinbe, Dublinba, illetve Athénba tartó járatok.

A legfrissebb jelentések szerint az Egyesült Királyság legnagyobb légitársasága alig három hét alatt több mint 1000 járatát szüntette meg a létszámhiányra hivatkozva – közölte az eTurboNews.

Csak múlt szerdán mintegy 112 európai és mediterrán célállomásra közlekedő járatot távolítottak el a légitársaság menetrendjéből, míg előző nap 96 járatot töröltek.
A törlésekkel érintett útvonalak között olyan népszerű útvonalakat is találhatunk, mint a Londonból Berlinbe, Dublinba, Genfbe, Párizsba, Stockholmba, Athénba és Prágába tartó járat.

A British Airways illetékesei azt is bejelentették, hogy a Miamiba induló napi járatot – melyet korábban szintén töröltek – az American Airlines veszi majd át. Hongkongot a Covid-19 világjárvány okozta beutazási korlátozások miatt törölték a járatok listájáról, a Londonból Tokióba közlekedő járatokat pedig a 2022-es nyári szezon hátralévő részére szintén felfüggesztették. Az említett célállomásokra szeptemberig, illetve októberig nem indulnak járatok.

british_airways_123rf

A szektor többi szereplőjéhez hasonlóan a British Airways is létszámhiánnyal küzd, miután a koronavírus járvány alatt több ezer alkalmazottat bocsátott el

Fotó: boarding1now/123rf.com

A tömeges járattörlések miatti kritikahullámra reagálva a British Airways vezérigazgatója, Sean Doyle e-mailben közölte az ügyfelekkel: "Mindent megteszünk, hogy eljussanak oda, ahová kell."

A legtöbb nagy nemzetközi légitársasághoz hasonlóan a British Airways is krónikus létszámhiánnyal küzd, miután a koronavírus-járvány tetőzésekor több ezer alkalmazottat bocsátott el. A légitársaság most igyekszik újabb dolgozókat felvenni, hogy feltöltse sorait.

Eközben egyre nagyobb aggodalomra ad okot, hogy a British Airwaysen kívül más brit légitársaságok is problémákkal küzdenek: az EasyJet például szintén több száz járatot törölt húsvétkor. Iparági szakértők máris arra figyelmeztettek, hogy az utazási káosz megoldása hónapokig is eltarthat a folyamatos munkaerőhiány miatt.