Tokajbusszal és napijeggyel "borongolhatjuk" be a világörökségi borvidéket

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 17. 16:39

A Volánbusz és a MÁV-Start legújabb közös szolgáltatásfejlesztésének köszönhetően október végéig minden hétvégén egyszerűbben és olcsóbban utazhatunk a Tokaji borvidéken is, kihasználva az összehangolt vonat- és buszközlekedést és a közös jegyterméket.

A csoport összehangolt szolgáltatással segíti a világörökség részét képező Tokaji borvidék elérését és felfedezését: Tokajbusz néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat közlekedtet, a Borongoló napijegyet megváltva pedig egy jeggyel lehet korlátlanul utazni a térségben közlekedő vonatokkal és autóbuszokkal.Október 29-ig vehetjük igénybe a Tokajbusz járatokat, amelyeket a Volánbusz a péntek esti, valamint a szombat és vasárnap délelőttől késő estig terjedő időszakban kétóránként közlekedtet a Tokaj–Bodrogkeresztúr–Mád–Tállya–Rátka–Szerencs, a Szerencs–Rátka–Tállya–Mád–Bodrogkeresztúr–Tokaj–Tarcal és a Tarcal–Tokaj útvonalon.A Tokajbusz érinti a térségben elhelyezkedő fontosabb turisztikai látványosságokat, és emellett Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást is biztosít a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt.

Október végéig minden hétvégén egyszerűbben és olcsóbban fedezhetjük fel a tokaji térséget közösségi közlekedéssel

Fotó: MÁV

A 24, illetve 72 órás érvénytartamú, kedvezményes Borongoló napijegy november 1-ig váltható meg. Az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1 190 forintért vásárolható meg, és a Tokajbusz járatokon, valamint a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül közlekedő vonatokon és az autóbuszokon egyaránt lehet vele utazni. A jegyet a buszok és a jegypénztárak mellett a MÁV-Start online jegyértékesítési rendszerében is meg lehet megvásárolni, utóbbin keresztül 10%-os kedvezménnyel.

A Tokajbusz-járatokról és az új napijegyről a térképre kattintva találhat bővebb információt

Forrás: Volánbusz

A térség közösségi közlekedésének turisztikai célú fejlesztéseihez csatlakozva a MÁV-Start menetrendi módosításokat is bevezetett: Nyíregyháza és Miskolc között a kora reggeli és esti vonatok a hétvégéken is közlekednek, valamint a Nyíregyháza és Szerencs közötti reggeli és esti személyvonatok Miskolcig meghosszabbítva közlekednek és onnan is indulnak.

A MÁV–Volán-csoport a belföldi turizmus támogatása érdekében az elmúlt években több integrált jegyet vezetett be, elsőként három éve a Dunakanyar napijegyet, később a Bakony napijegyet, majd a Balaton körül érvényes 24 és 72 órás közös jegyeket. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően egyre több magyarországi régió megközelítése vált olcsóbbá és egyszerűbbé.