Íme Európa top 10 lánykérő úti célja

Forrás: turizmus.com

 2024. március 18. 11:08

A Weloveholidays utazási szolgáltató Instagram-elemzések alapján felállította a legnépszerűbb európai lánykérő úti célok tízes toplistáját.

Egyes elemzések alapján úgy tűnik, hogy egyre több férfi nyaralás közben kéri meg szerelme kezét, a Google-nál legalábbis 2023-ban 88 százalékkal többen kerestek rá az ezt sejtető szókapcsolatokra, mint egy évvel korábban.

A Weloveholidays utazási szolgáltató ezen felbuzdulva kielemezte a témával kapcsolatos hashtageket tartalmazó Instagram-posztokat, és ennek alapján felállított egy tízes toplistát a legnépszerűbb európai lánykérő úti célokról.

Az elemzés alapján az alábbi sorrend alakult ki:

 

1. Toszkána, Olaszország

Az első helyen ez a festői olasz régió végzett, mintegy 305 ezer Instagram-bejegyzéssel. A toszkán táj időtlen bája ideális díszlet a lánykéréshez, a régió szívében található Firenze pedig tökéletes bázis a kirándulásokhoz és a vidék eldugott kincseinek felfedezéséhez.

Lánykérésre Toszkána a legalkalmasabb helyszín a kutatás szerint

Fotó: 123rf.com

2. Párizs, Franciaország

A szerelem városa továbbra is tartja magát a legnépszerűbb romantikus úti célok között, de most csak a dobogó második fokára jutott fel több mint 227.400 bejegyzéssel.

3. Santorini, Görögország

A görög sziget fehérre meszelt épületeivel, a háttérben az Égei-tengerrel csodálatos helyszín egy romantikus all inclusive nyaraláshoz. A harmadik helyet 206.400 bejegyzéssel biztosította magának az úti cél.

4. Mallorca, Spanyolország

Az érintetlen strandjairól, kristálytiszta tengeréről és pezsgő kultúrájáról ismert Földközi-tengeri sziget ugyancsak ideális környezetet nyújt egy romantikus házassági ajánlathoz.

5. Ibiza, Spanyolország

A pörgősebb hangulatot kereső párok számára a nyüzsgő éjszakai életéről és lenyűgöző naplementéiről híres sziget remek hátteret kínál a lánykéréshez.

Párizs tartja a helyét a legromantikusabb úti célok között

Fotó: 123rf.com

6. Comói-tó, Olaszország

Az észak-olaszországi tó és környéke az utóbbi időben divatos felnőtt nyaralóhellyé vált a lenyűgöző kilátásnak és a közösségi médiának köszönhetően, lekörözve más olasz úti célokat, köztük Velencét, Szicíliát és Rómát.

7. Barcelona, Spanyolország

A Földközi-tenger partján található katalán főváros egyedülálló építészetével és vibrálásával vonzó választás azok számára, akik nagyvárosi, mégis romantikus hangulatra vágynak.

8. Provence, Franciaország

Az Avignon és Aix-en-Provence között elterülő régió idilli tájai, levendulamezői jóval békésebb hátteret kínálnak a romantikus lánykéréshez.

9. Edinburgh, Skócia

„Észak Athénja” azok számára lehet jó választás, akik értékelik a történelmi hangulatot, a középkori óvárosokat és a mesebeli kastélyokat.

Barcelona a pörgősebb hangulatra vágyó párok számára lehet jó választás

Fotó: 123rf.com

10. Szicília, Olaszország

A gazdag történelemmel, csodás tájakkal és vendégszerető helyiekkel büszkélkedő dél-olasz sziget közel 58 ezer Instagram-bejegyzéssel került fel a legnépszerűbb lánykérő úti célok tízes listájára.