TOP 50: Erdei Bálint, aki megerősítette a MUISZ lobbierejét

Forrás: turizmus.com

 2017. július 24. 09:00

A Cityrama Utazási Iroda társtulajdonos-ügyvezetőjét újabb két évre megválasztották az utazási irodák szövetségének elnökévé. Aktív tevékenységének köszönhetően a MUISZ megerősödött, bővült, és a korábbinál is elismertebb lett.

„Ahhoz, hogy fejlődni tudjunk, sokszor szinte elérhetetlennek tűnő célokat kell kitűznünk magunk elé.” – vallja a szakember, akinek agilis és maximalista hozzáállása nagyban hozzájárult, hogy a Magyar Utazási Irodák Szövetsége megerősítette lobbierejét, és állásfoglalásaival, nyilatkozataival számos szakmai ügyben eredményesen hallatta a hangját. A szövetség jelentőségét mutatja, hogy a tagság a hazai utaztatók forgalmának több mint 80 százalékát lefedi, a jelentősebb tour operatorok a MUISZ tagjai. Erdei Bálintot 2016 decemberében a szervezet újabb 2 évre elnökévé választotta.

Erdei Bálint

Fotó: Dombóvári Judit

A MUISZ életében mérföldkő és óriási előrelépés volt, hogy 2016 áprilisában Tunéziában tartotta közgyűlését. Negyvenéves története során ez volt az első külföldi közgyűlés, amelyre több mint 80 fő jelentkezett. 2017 tavaszán az Isztria látja majd vendégül a hazai utaztatókat, de kaptak már meghívást más országoktól is.

Sikerként könyvelték el, hogy az április végi váratlan bejelentéssel ellentétben végül mégsem tiltották ki a buszokat a budai Várból, hanem egy regisztrációs rendszer keretében engedték fel őket.

Célegyenesben jár egy olyan felelősségbiztosítási termék kidolgozása, amely eddig nem volt a magyar piacon, és a korábbi lehetőségekhez képest lényegesen nagyobb védelmet adhat az utaztatóknak.

Fontosnak tartja a jogosulatlan utazásszervezés elleni szigorú fellépést, amely nemcsak az utaztatókat hozza hátrányos helyzetbe, de fogyasztóvédelmi szempontból is aggályos. Ezért összeállítottak egy tájékoztatót arról, mire kell odafigyelni, amikor irodát választunk és melyek az engedély nélküli utaztatás legfontosabb ismérvei. A témára kampányt is szerveztek az Utazás kiállítás idejére.

Nagy hangsúlyt kapott a külső és a belső kommunikáció, így mostanra természetessé vált, hogy a média a MUISZ-t is rendszeresen megszólaltatja. Köszönhetően a szövetség megújult hírlevelének, a tagság és a partnerek is rendszeres tájékoztatást kapnak az aktualitásokról.

A működést és hatékonyságot tekintve fontos, hogy bevezették a differenciált tagdíjfizetést, korszerűbb bizottsági struktúra mellett döntöttek, és a tagság számára rendszeressé váltak a belföldi és külföldi tanulmányutak. Egy távolabbi cél a MUISZ-on belüli minősítési rendszer bevezetése.

 

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Erdei Bálintról az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.