TOP 50: Molnár Judit az OTP Travel 2016-os eredményeiről

Forrás: turizmus.com

 2017. április 03. 08:53

Tavaly is folytatta évek óta tartó rendületlen növekedését az OTP Travel, amiben a számára meghatározó vállalati utaztatás további erősödésének volt jelentős szerepe. A cég ügyvezetőjét – aki egyben a MUISZ alelnöke – negyedszer választották be a TOP 50 szakember közé.

„Szerencsések vagyunk mi, utazási irodások, mert napi szinten élhetjük meg a siker és a boldogság pillanatait az elégedett ügyfelek köszönete által” – véli Molnár Judit.

Az OTP Travel által 2016-ban realizált 16 milliárd forintot meghaladó árbevétel – ebből 12 milliárdot tesz ki a repülőjegy-értékesítés – fő mozgatója a gazdaság általános javulásával megélénkülő corporate utaztatás, mely az iroda bevételeinek 90 százalékát adja. Folyamatosan részt vesznek cégek által kiírt utaztatási pályázatokon, illetve állandóan keresik az új üzleti lehetőségeket.

Molnár Judit

Fotó: Dombóvári Judit

Ugyanakkor a szabadidős utaztatásban is látnak növekedési potenciált. A hagyományos tengerparti nyaralások visszaestek az előző évhez képest, viszont várakozáson felül alakult a hajós, valamint a távoli, egzotikus utak értékesítése, amit a biztonság felértékelődésével magyaráz Molnár Judit – ezeket az utazási formákat ugyanis kevésbé tartják kockázatosnak az utasok. Az előbbi sikerének különösen örül, mert visszaigazolja a felfuttatása érdekében tett erőfeszítéseiket; 2016 után idén is önálló katalógusban jelentetik meg a csoportos hajóutakat, melyekkel Alaszkától Délkelet-Ázsiáig a világ számos tengerére lehet eljutni velük. Specializációjuk a felső kategóriás igényekkel jelentkező egyéni utasok, néhány fős kiscsoportok kiszolgálása, gyakorlatilag nincs olyan kívánság, amit ne tudnának valóra váltani.

Rendkívül jó évet zárt harmadik „lábuk”, a rendezvényszervezési üzletág is. Olyan kiemelt eseményeket szerveztek 2016-ban, mint a 450 fős UEFA-kongresszus vagy a 3600 fős Taekwon-do Világkupa.

A hatékonyabb kiszolgálás érdekében már 2015-ben szervezeti átalakítást hajtottak végre, szétválasztva a corporate és a szabadidős ügyintézést, ezt 2016 végén azzal folytatták, hogy egy újonnan létesített üzletágba vonták össze a beutaztatást és a belföldi utaztatást. „Az utazási irodák által történő belföldi szállásértékesítés felett egyre inkább eljár az idő, az e téren felhalmozott tudást viszont szeretnénk máshol hasznosítani” – magyarázza a lépés okát Molnár Judit.

A hatékonyság növelését más területeken is fontosnak tartják, elkezdtek vidéki irodáikba delegálni egyes központi feladatokat, elsőként a viszonteladói online platform kezelését – ezzel oldják a budapesti centralizációt és hasznosítják a szabad munkaerő-kapacitásokat. Idén folytatni akarják a vidéki irodák ilyesfajta megerősítését. Két budapesti irodájuk közül az Andrássy úti már 2015-ben megújult, most a Deák Ferenc utcai korszerűsítése következik. Több informatikai fejlesztést is végrehajtottak, így a megváltozott fogyasztói igényeknek megfelelően modernizálták weboldalukat, év végén új microsite-ot indítottak a hajóutaknak és hamarosan a horvátországi kínálatuk is önálló microsite-ot kap.

 

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Molnár Juditról további információkhoz juthat az Arcok rovatunkban.