Ezen a 10 repülőtéren stresszelnek a legtöbbet a világon

Forrás: turizmus.com

 2023. december 11. 16:34

A világ 10 legstresszesebb repülőterének fele Európában, a másik fele pedig az Egyesült Államokban található, míg nagy repülőterek közül az ázsiaiak bizonyulnak a legkevésbé stresszesnek az utasok számára.

A VisaGuide.World elkészítette a világ legstresszesebb repülőtereinek listáját. A rangsorban a 30 legnagyobb repülőteret értékeltek stressz-szintjük alapján, amelyhez olyan tényezőket vettek figyelembe, mint például az egész éves utasforgalomból és a repülőtér méretéből kiszámolt „utassűrűség", a járatkésések valószínűsége, vagy éppen a reptér távolsága a belvárostól.A pontszámok alapján a világ legstresszesebb repülőtere a londoni Gatwick repülőtér, amely összesen 52 pontot ért el.Második helyen végzett Isztambul repülőtere, a harmadik helyre pedig a müncheni repülőtér került.

A világ legstresszesebb repülőtere a londoni Gatwick repülőtér

Fotó: 123rf.com

 

A világ legnagyobb területű repülőtere, az amerikai Denver nemzetközi repülőtere a negyedik helyet érdemelte ki, míg a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér, amely legnagyobb utassűrűséggel rendelkezik, a hatodik lett.

A világ 10 legstresszesebb repülőtere:

  1. London-Gatwick repülőtér
  2. Isztambuli repülőtér
  3. Müncheni repülőtér
  4. Denveri nemzetközi repülőtér
  5. Heathrow repülőtér (London)
  6. Los Angeles-i nemzetközi repülőtér
  7. Róma-Fiumicino nemzetközi repülőtér
  8. Dallas Fort Worth nemzetközi repülőtér
  9. John F. Kennedy nemzetközi repülőtér (New York)
  10. O'Hare nemzetközi repülőtér (Chicago)

A teljes lista itt érhető el.