Töretlenül növekszik Málta turizmusa

Forrás: turizmus.com

 2016. február 29. 16:32

Januárban folytatódott a máltai turizmus évek óta tartó folyamatos növekedése.

A Máltai Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint idén januárjában mintegy 15 százalékkal több turista érkezett Máltára, mint az előző év azonos időszakában. A közel 85 ezer vendég (ez a szám nem tartalmazza a tengerjárókkal érkező, de Máltán éjszakázók számát) 9 százalékkal több éjszakát töltött a szigeteken, az átlagos tartózkodás személyenként 7,7 nap volt.

A turisták kötése is mintegy 7 százalékkal nőtt (összesen 65,3 millió EUR) tavaly januárhoz képest. A növekedés a magán- és a kereskedelmi szállásokat egyaránt érintette, ezen belül a csomagban értékesített szálláshelyeket a legkevésbé.

 

Tavaly kisebb mértékben, de folyamatosan nőttek a turizmus mutatószámai Máltán. 2015-ben 1,58 millió turista 8,9 millió vendégéjszakát töltött a szigetországban, ami 2,2, illetve 1,8 százalékos bővülést jelent a megelőző évhez képest. Jelentősebb növekedést nem is a főszezonnak számító második, illetve harmadik negyedévben, hanem a kevésbé frekventált negyedik negyedévben regisztráltak, amikor is az érkezők és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma egyaránt mintegy 4 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának számait. A növekedésben kimagasló eredményeket ért el a kisebbik sziget, Gozo, ahol az érkezők száma 7,7, a vendégéjszakáké pedig 10,3 százalékkal emelkedett – tájékoztatott Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselet-vezetője.