Törli izraeli járatait a Wizz Air a rakétatámadások után

Forrás: turizmus.com

 2023. október 07. 18:52

A Wizz Air felfüggesztette Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv közti járatait az Izraelt ért szombati rakétatámadások miatt – tudatta közleményében a légitársaság.

Ami arról korábban beszámoltunk, a Hamász iszlamista szervezet ma hajnalban több ezer rakétát lőtt ki Izrael területeire a Gázai övezetből, és övezet menti izraeli településekre behatoló fegyveres terroristák vérengzést hajtottak végre a civil lakosság körében.

„A Wizz Air az október 7-i izraeli légitámadások miatt a helyi és nemzetközi hatóságokkal történt egyeztetés után felfüggesztette a Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv közti járatait. A ma hajnali Budapestről induló járat biztonságban leszállt az izraeli repülőtéren, ám onnan utasok nélkül tért haza. A ma reggel Debrecenből Tel-Avivba tartó járat biztonsági okokból már Lárnakán szállt le. Az utasokat onnan visszaszállítjuk Debrecenbe" – reagált a légitársaság a támadásra.

A légitársaság állandó kapcsolatban van az izraeli, a magyar és nemzetközi hatóságokkal, nyomon követi az eseményeket, és folyamatosan tájékoztatja utasait a legfrissebb járatinformációkról, a foglaláskor megadott e-mailben és SMS-ben. Azok, akik nem közvetlenül a Wizz Air oldalán vásárolták a repülőjegyet, a harmadik félnél tájékozódhatnak az esetleges további menetrend-változásokról – ismerteti a közleményt a Roadster.

A Wizz Air honlapján olvasható legfrissebb információ szerint a törlés a légitársaság valamennyi október 8-ai járatát érinti, míg az utána következő napok Izraelbe tartó és onnan induló járataival kapcsolatos további értesítéseket "kellő időben" adják ki. Arra kérik a következő napokban Izraelbe készülőket, hogy "proaktívan" figyeljék a járatuk indulásával kapcsolatos legfrissebb híreket.

Egyelőre az biztos, hogy vasárnap nem repül Tel-Avivba a Wizz Air

Fotó: 123rf.com

Más hírforrások szerint a Lufthansa, a Swiss, a Turkish Airlines és a LOT légitársaságok is felfüggesztették járataikat az Izraelt ért támadás miatt.

Magyarország arra kér minden Izraelben tartózkodó magyar állampolgárt, hogy regisztráljanak konzuli védelemre annak érdekében, hogy a magyar nagykövetség munkatársai fel tudják venni velük a kapcsolatot, és szükség esetén segítséget tudjanak nyújtani.