Törlik szerdán az Air France két induló és három érkező budapesti járatát

Forrás: MTI

 2014. szeptember 16. 17:15

Sztrájk miatt törölték az Air France két induló és három érkező járatát a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között szerdán.

Hardy Mihály, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-nek kedden elmondta: a jelenlegi, kedd kora délutáni helyzet szerint szerdán a 15 óra 50-es járat elindul Budapestről.     Felhívta a figyelmet arra, hogy ez még változhat, ezért fontos az indulás előtti tájékozódás.

Közlése szerint kedden egyetlen járat érkezett Párizsból, ez 14 óra 59-kor leszállt Budapesten. A többi induló és érkező járatot törölték.

Az Air France járatainak 60 százalékát a keddi menetrendhez hasonlóan szerdán is törli a francia légitársaság, miután a pilóták nem fogadták el a vezetőség javaslatait és folytatják a tömeges munkabeszüntetést. Ez van hatással a budapesti forgalomra is.

Franciaországban a vidéki repülőterek szinte teljesen kihaltak, az Air France belföldi járatainak ugyanis alig tíz százaléka közlekedik, a nemzetközi közlekedésben valamivel jobb a helyzet. Káosz azonban sehol nem jelentkezett, a párizsi Roissy és Orly repülőtereken is teljesen nyugodt a helyzet, miután az utasokat előzetesen, SMS-ben vagy e-mailben tájékoztatják a törlésekről.