Török workshoppal Pozsonyban hangolt a nyárra a Kartago Tours

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2023. április 18. 18:14

A pozsonyi rendezvényen, amelyen törökországi partnerszállodáik képviselői is részt vettek, a társaság átalakulásáról, komplett nyári kínálatáról és hosszú távú terveiről is hallhattunk.

A több mint harminc Magyarországról érkezett viszonteladót első alkalommal köszöntötte a Kartago Tours anyacége, a DER Touristik kelet-európai igazgatója, Jiri Jelinek. (A szakemberrel készített exkluzív interjúnkat néhány nap múlva olvashatják.)

A cseh nemzetiségű szakember bevezetőjében kiemelte, hogy öt ország tartozik a régióhoz (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország mellett Románia), és ezek közül háromban (CZ, SK, RO) már piacvezető szerepet töltenek be, és az a tervük, hogy Magyarországon is elérjék ezt. A DER Touristik a REWE Grouphoz tartozik, amely egyebek között kiskereskedelemmel foglalkozik. A tőkeerős társaság része például a Penny Market és Billa üzletlánc.

A workshop magyarországi résztvevői

Fotó: Kartago Tours

A bevezető után Hajducsi Tamás marketing manager vette át a szót, aki kiemelte, hogy Magyarországon az utazási kedv töretlen, ugyanakkor az utasok túlnyomó többségéért évről évre meg kell küzdeni. Mint elmondta, a Kartago Toursnak jelenleg 7 irodája van, ezek közül 4 található Budapesten, az összes eladás 60%-a ugyanakkor több mint 400 viszonteladó partnerükön keresztül történik.

 

Miért ajánlják a Kartagót?

A szakember szerint az utasnak több szempontot is érdemes a figyelmébe ajánlani, miért döntsön a Kartago Tours mellett. A legfőbb két érv a minőségi színvonalas szolgáltatások és a versenyképes árak. Ugyanakkor fontos szempont a megbízhatóság – 26 éve működnek a magyar piacon –, illetve a tőkeerős tulajdonosi háttér. Ezt a hátteret Európa második legnagyobb utaztató cégcsoportja biztosítja, amely összesen 179 úti célt kínál 20 tour operator és 30 specialista utazásszervező révén. 2300 saját utazási iroda, öt hotelmárka, valamint 23 beutaztató iroda tartozik ezen felül hozzájuk.

Hajducsi Tamás a Kartago Tours melletti érvek között említette még, hogy a menedzsmentváltás ellenére jól ismert arcok és bejáratott ügymenet várja a viszonteladókat, valamint sávos, progresszív jutalékrendszer teszi vonzóvá kínálatukat.A tavalyi év legfontosabb fejleménye a TIGER nevű foglalási rendszer bevezetése volt – emelte ki a szakember. Mint elmondta, egyre több partner használja a programot, amelynek előnyei különösen a dinamikus csomagok foglalása során jelentkeznek. További újdonság, hogy létrehoztak egy foglalási központot kifejezetten a viszonteladók számára, ahol minden kérdésben kiszolgálják a partnereket.

Hajducsi Tamás azt is elmondta, hogy a magyarországi utazásszervezők között jelenleg náluk a legszélesebb a termékkínálat, gyakorlatilag elérhető az egész világ saját chartereken, block seat-helyeken, a dinamikus termékkínálat, illetve dinamikus szállásfoglás keretében.A Kartago Tours az idei nyári szezonban Tunéziába, Egyiptomba, a török riviérára, az Arab Emirátusokba, a görög szigetekre és spanyol üdülőhelyekre kínál üdülőcsomagokat charterjáratokkal vagy block seat-helyek felhasználásával.Dinamikus kínálatukban bécsi, budapesti, pozsonyi vagy akár müncheni indulással foglalható számos további úti cél, például sok görög sziget mellett egzotikus desztinációk és európai nagyvárosok. Rendszerükön keresztül lehet csak szállást is foglalni a közeli, autóval megközelíthető úti célokba, illetve Londonba, Párizsba, Rómába is.

A TIGER-en keresztül 27 országban több mint 8000 szálláshely foglalható jelenleg. A rendszer össze van kötve a Tripadvisorral, így a szállásoknál rögtön látható 3,8 millió ügyfélvélemény. Az ajánlatküldés 1-2 kattintással megoldható, és ugyanilyen egyszerűen fixszé tehető.

 

Nyári utazások, charterjáratok

Ezután Bajzáth Beáta product supervisor ismertette a nyári árualapot. Tunéziába heti 4 szárazföldi charterjáratuk lesz május 12-től, június közepétől pedig beindul a járatuk Djerba szigetére is. A gépeket a Smartwingstől bérlik, tunéziai kínálatukban több mint 60 szálloda szerepel. Mivel rengeteg stop sale jön, ezért folyamatosan "nyitnak fel" újabb hoteleket a rendszerben. Djerbát csak a Kartago kínálja a magyar piacon – hívta fel a figyelmet.

Másik fontos desztinációjuk Egyiptom, ahol egész évben elérhető kínálatukban Hurghada és Marsa Alam. Előbbire heti kettő, utóbbira heti egy járatuk közlekedik.

Az Emirátusokban egész évben elérhető náluk két desztináció: Dubai és Ras al Khaimah (RAK) a Fly Dubai heti két járatával. A járaton fedélzeti ellátást kap az utas és a feladható csomag is benne van az árban. A szakember kiemelte, hogy a Dubaitól 50 perc buszozással elérhető RAK-ban gyönyörű homokos tengerpart és minőségi all inclusive szállodák várják a vendégeket.

Görögországban Korfu, Kréta, Rodosz és Zakynthos szigetét kínálják. Aki ezekre a helyre akar utazni, annak nem árt sietni, mert előfoglalásban a helyek több mint 70%-át már eladták. Spanyolországban Mallorca és Tenerife szerepel kínálatukban, Mallorcán is hasonló a helyzet, mint a görög szigeteken, a helyek 60%-át már eladták mostanáig.

Az egyik legfontosabb desztináció náluk a török riviéra, ahová heti három járatot indítanak Budapestről, de heti egy alkalommal debreceni indulást is kínálnak. Utóbbi járat a legsikeresebb, akadnak időpontok, amikor már minden hely elkelt a gépen – tudtuk meg.

Törökországi szállodák képviselői mutatták be kínálatukat a pozsonyi workshopon

Fotó: Kartago Tours

Több mint 200 szállodát kínálnak a török riviérán, ezek közül a legjobb ajánlatok, a csak náluk foglalható szállodák, valamint a saját márkás hotelek (pl. Sentido, Calimera, Cooee) fogynak a legjobban.

A rendezvény második napján a viszonteladók a DER Touristik Szlovákiával közösen szervezett workshopon vettek rész. A délelőtti eseményen 16 török szálloda képviselőivel találkozhattak a meghívottak.