Törökország vízumot vezet be a digitális nomádoknak

Forrás: turizmus.com

 2024. április 16. 16:02

Törökország vízumot vezetett be a digitális nomádok számára. Az ország reméli, hogy ezzel olyan városokba vonzhatja a távmunkásokat, mint Isztambul, Izmir és Dalaman. A jelentkezéshez külön honlapot indítottak.

Törökország digitális nomád vízumot vezet be, melyet a legtöbb uniós ország (köztük Magyarország), valamint az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és Kanada állampolgárai igényelhetnek 21 és 55 év között.

További előfeltételek közé tartozik az egyetemi diploma, a munkaszerződés vagy üzleti szerződés megléte, valamint a havi minimum 3000 dolláros (1,1 millió Ft) vagy évi 36 000 dolláros (13,3 millió Ft) jövedelem igazolása.

Magyarország állampolgárai is kérvényezhetnek digitális nomád vízumot Törökországba

Fotó: 123rf.com

 

A kérelmezőknek a regisztráció után fel kell tölteniük dokumentumaikat - köztük egy minimum hat hónapig érvényes útlevelet és egy fényképet - az erre a célra létrehozott Digital Nomad GoTürkiye weboldalra. Ha a kérelmet elfogadják, a munkavállaló egy digitális nomád azonosítót kap, amelyet aztán elvihet a lakóhelye szerinti török vízumközpontba vagy konzulátusra.

A honlap emellett népszerűsíti az olyan úti célokat, amik megfelelőek lehetnek a távmunkások számára, így például találhatunk információkat Isztambulról, Dalamanról és Izmirről – írja az Euronews.