Késő nyár a török Riviérán a Kartago Toursszal

Szerző: Joszkin Daniella

Forrás: turizmus.com

 2019. október 14. 14:17

Az idei év egyik sikerdesztinációjába, Törökországba vitte partnereit tanulmányútra szeptember végén a magyar piacon 23 éve jelen lévő Kartago Tours. Az egy hét során a meghívottak megtapasztalhatták azt a magas szolgáltatási színvonalat, ami a török turizmus térhódításának alapja.

Az élménydús túra során az idei szezon eredményei mellett a jövő évi tervek is szóba kerültek. 2020-ban a cél a 2018-as évi majdnem 6 milliárd forintos forgalmat és 35 000 utast túlszárnyalni, ehhez a minőségi árualap biztosítása mellett az utasokat és viszonteladókat támogató és ösztönző rendszerek fejlesztése is kiemelt szerepet kap – hangsúlyozta Hajducsi Tamás marketingigazgató.

A csapat a homokos tengerparton

Fotó: turizmus.com

Az is elhangzott, hogy a Kartago Tours mögött komoly nemzetközi háttér áll. Tulajdonosa, az Exim Holding, Közép-Európa legnagyobb utaztató csoportja, amely Magyarországon 8, Szlovákiában 13, Lengyelországban 44, Csehországban pedig 139 irodát működtet.

Az Exim Holding tulajdonosa a Der Touristik, amelyhez 10 tour operátor, 16 utazási márka és 6 milliárd eurós forgalom tartozik, és amely közel 10 millió utast utaztat évente. A Der Touristik pedig a Billa és Penny üzleteket is üzemeltető REWE Group része.

Hajducsi Tamás az Exim Holding biztos anyagi hátterét külön kiemelte, rámutatott, hogy a cégcsoportban nincsenek banki hitelek, az EUB-nál kötött vagyoni biztosíték és felelősségbiztosítás összege pedig 1,5 milliárd forint. Ezen fel a Kartago Tours rendelkezik egy ötmillió euró értékű felelősségbiztosítással is.

Az irodák ösztönzéséről szólva elhangzott, hogy a jutalékalap továbbra is az utazási csomag teljes díja, ezen felül a jól teljesítő viszonteladók növekedési bónuszra is számíthatnak. Mint kiderült, a több mint 1100 viszonteladó partner közül idén 175 részesült növekedési bónuszban. 2018-ban a viszonteladóknak összesen kifizetett közel 317 millió forintos jutalékon felül az előző évi növekedésért 2018-ben 31,5 millió forint növekedési bónuszt is odaítélt a társaság.

A török Riviéra

Fotó: turizmus.com

A társaság törökországi termékmenedzsere, Bajzáth Beáta arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kartago Tours folyamatosan erősíti pozícióját a török piacon, míg 2016-ban csak 1100 utasuk volt Antalyára és környékére, addig 2017-ben már 3500, 2018-ben pedig közel 5000. Az idei évben várhatóan eléri ez a szám az 5700-at.

A török kínálatban több mint 120 hotel szerepel a 3-5 csillagos kategóriában. Jövőre egy tucat hotel csak a Kartago Toursnál foglalható, például a TUI Fun&Sun és a Kirman-lánc három szállodája. Ezen felül számos felújított, tematikus és pénztárcabarát 5*-os resort foglalható a Kartago Toursnál – hangsúlyozta Bajzáth Beáta.

Egy exkluzív hotel a kínálatból: Regnum Carya

Fotó: turizmus.com

A csapat az egyhetes tanulmányút során bejárta a török Riviéra legkedveltebb üdülőhelyeit Antalyától Beleken és Sidén át Alanyáig. Közel 30 szállodát látogattak végig, ezek között volt több Kirman hotel, a nemrég megnyílt Granada Luxury Beach, a bababarát TUI Fun & Sun és igazi luxuskategóriásként a Xanadu Resort és a Sherwood Exclusive.

A Land of Legends vízi vidámpark

Fotó: turizmus.com

A méltán híres törökországi 4* és 5*-os hotelek all és ultra all inclusive szolgáltatásait természetesen nem csak megnézték, hanem ki is próbálták az egyhetes túra során a partnerek a Side széles homokos partján fekvő Kamelya Fulya 4*+ szállodában, Alanyán az ötcsillagos Pegasos Royal & Resortban, a saját aquaparkkal rendelkező Club Grand Aqua 5*-ban, illetve a Papillon Belvil 5* villaparkban Belekben.

Látványos geometria: Kirman Sidemarin Beach & Spa

Fotó: turizmus.com

A Törökország top 10-es szállodái közé tartozó beleki Regnum Carya Hotel minden finomsággal dúsan megrakott ebédre látta vendégül a csoportot, míg a Rixos Premiumban emlékezetes gálavacsorával zárult a hét.

Gálavacsora a Rixos Premium Belek szállodában

Fotó: turizmus.com

A bejáráson túl volt ideje a csapatnak kiélvezni a kellemes időjárást, így strandolhattak, hajókiránduláson vettek részt, vízi vidámparkban jártak és nem maradt el a városnézés és bazározás sem.

Hajókirándulás

Fotó: turizmus.com

Az útról szóló részletes élménybeszámolónkat a Turizmus.com magazin novemberi számában olvashatják majd.

Kapcsolódó cikkek

Thomas Cook-cunami világszerte

2019. szeptember 26.