Törökországban erősít az Anubis

Forrás: turizmus.com

 2017. február 19. 09:57

Egyiptom újrafelfedezésével és a törökországi piac átrendeződésével, valamit a görög és spanyol úti célok változatlan népszerűségével jó évre számít az Anubis Travel, amely külföldi irodanyitásai révén új egzotikus úti célokat is tervez, és beutaztatással is foglalkozik AWT Hungary brand alatt.

Korábban történt

Az Anubis Travel minden évben előáll valamivel, Ahmed Bahgat ügyvezető a biztonságos növekedés jegyében keresi a lehetőségeket és alkalmazkodik a piaci helyzethez. Ez volt a mostani üzenete is a tour operator katalógusbemutatójának, ahol az árualap részletezése helyett sokkal inkább egyfajta piaci elemzést kapott a megjelent mintegy 200 viszonteladó partner a Corinthia Hotel Budapest báltermében.

 

Hét saját charter a szezonban

Az Anubis Travel az első hónapok alapján bízik az idei szezonban, 2017-ben 7 saját chartert indít: 2-2 járat indul Egyiptomba (szerda és vasárnap) és Törökországba (hétfő és péntek), továbbá egyet-egyet Rodoszra és Krétára, melyek mára szintén hagyományos Anubis-desztinációnak számítanak már. Idén újra nagyobb hangsúlyt kap Jordánia, ahova júniusban szintén saját chartert indít az utazásszervező.

A kínálatban szerepel még Mallorca, amely az emelkedő árak miatt az utóbbi időben egyre kevésbé kedvence a magyar piacnak, ide a Kartago Tours-szal közös járattal utazhatnak majd az érdeklődők. Mallorcában 25-30 százalékkal emelkedtek a szállodai árak, ráadásul a magyar piacról sokkal rövidebb szezonnal számolhatnak csak, mint például Nagy-Britanniából. Ciprus lekéréssel, a Wizz Air járatával érhető el ebben a szezonban is.

Fotó: Grósz Balázs

Egyiptom újra felfuthat

Ahmed Bahgat ügyvezető nagyon bízik benne, hogy Egyiptom ismét magához tér ebben a szezonban. Erre reményt ad, hogy a hírek szerint újra visszatérnek az országba a németek, az angolok és az oroszok is, és Egyiptom még mindig verhetetlen ár-érték aránnyal rendelkezik. A kínálatban Hurghada és Sharm el Sheikh is szerepel.

Idén sokat vár az utazásszervező Törökországtól is, ahol 140 hotel szerepel a kínálatban, ez hamarosan 185-re bővül. A legnagyobb török beutaztató céggel, az Akay Travellel dolgoznak együtt. Képviselője személyesen is jelen volt az Anubis Travel katalógusbemutatóján. A tervek szerint az utasok számára külön kis prospektust adnak ki a látnivalókról és a fakultatív programokról, valamint lesznek benne országinformációk is.

 

Fotó: Grósz Balázs

A katalógusbemutatón rövid prezentációval mutatkozott be a jelenlévőknek az egyik exkluzív szállodai partner, a Mardan Palace, mely igazi keleti luxust kínál az utazóknak.

Jordániában üdülőprogramot és körutazást, illetve azok kombinációját kínálják, Rodoszban és Krétában bővített szállodai kapacitás és magyar nyelvű idegenvezetés várja az utasokat idén, óvatos kapacitások jellemzőek viszont Mallorca és Ciprus vonatkozásában.

 

Új irányok az Anubisnál

A tour operator mindig képes megújulni, és a folyamatos óvatos növekedés híve. 2011-ben megalapította az AWT (Anubis Worldwide Travel) Egypt beutaztató céget, 2014-ben az AWT Austriát, 2015-ben az AWT Czech Republic-ot. 2014-től látják el a Royal Jordanian GSA tevékenységét, és kiemelt partnerei az Egypt Airnek is.

 


Az utazásszervező több újdonságot is bejelentett a katalógusbemutatón. Várhatóan áprilisig elkészül a tour operator új, színesebb, látványosabb weboldala. AWT Hungary néven erősíteni szeretné a nemrég elkezdett beutaztatási tevékenységét, melyet másfél éve kezdett el az iroda. A célcsoport a távolabbi országok turistái, akik körében kedvelt körutazásnak ígérkezik a Bécs–Prága–Budapest háromszög.

A partnerek számára új lehetőséget nyit meg az is, hogy Ausztriából az elképzelések szerint olyan új egzotikus úti célok is szerepelnek majd az AWT Austria kínálatában, mint például Dominika. A bécsi indulás a hazai utazási irodák számára ugyanúgy elérhető és értékesíthető lesz, mint a budapesti Anubis útjai.

 

Fotó: Grósz Balázs