Törölte a Wellness Travelt az MKEH

Forrás: turizmus.com

 2016. október 28. 17:27

Törölték a közhiteles hatósági nyilvántartásból a Wellness Travelt. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közleménye szerint az iroda által értékesített egyes utazási csomagok teljesülése kétséges, esetenként nincsenek pénzügyileg teljes körűen rendezve.

A hivatal folyamatosan figyelemmel kíséri az utazási irodák körében azt, hogy az utasok befizetéseinek biztonságát garantáló vagyoni biztosíték valóban rendelkezésre áll-e. Ennek keretében vizsgálták a Wellness Travel Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. utazásszervezői tevékenységét is.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy jóllehet az utasok a megrendelt szolgáltatások ellenértékeit megfizették, az iroda által értékesített egyes utazási csomagok esetenként nincsenek pénzügyileg teljes körűen rendezve. Mivel az utazási iroda az elkövetkező utazásokat nem tudta önerőből teljes körűen finanszírozni, ezért a MKEH törölte az utazásszervezői és -közvetítői tevékenységet végző vállalkozókról vezetett közhiteles hatósági nyilvántartásából, továbbá a jogsértéssel összefüggésben a tevékenység további lehetséges folytatásától egy évre eltiltotta.

A döntés 2016. október 26. napján vált jogerőssé és végrehajthatóvá, melyet követően az utazási iroda további utazásokat már nem szervezhet, nem értékesíthet, utazásokra előlegeket, részvételi díjakat nem fogadhat el.

A Wellness Travel Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. utazási vállalkozó vagyoni biztosítékát az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. biztosítótársaság szolgáltatja.