Törölte rendszeréből az Aeroflot járatait a Sabre és az Amadeus

Forrás: turizmus.com

 2022. március 05. 08:18

Megszakította kapcsolatait az orosz nemzeti légitársasággal két globális helyfoglalási szolgáltató, a Sabre és az Amadeus.

További fontos üzleti partnereket veszített az ukrajnai háború miatt az Aeroflot. Két globális helyfoglalási rendszer, a Sabre és az Amadeus is megszakította kapcsolatait a légitársasággal – írja az aero.de.

„Kiállunk a katonai konfliktus ellen” – nyilatkozta Sean Menke, a Sabre vezérigazgatója. Az amerikai vállalat csütörtökön azonnali hatállyal megkezdte eltávolítani foglalási rendszeréből az orosz nemzeti légitársaság járatait. Jelezték: a Sabre tartja magát az Oroszország elleni szankciókhoz, és megvizsgálja, hogy szükségesek-e további intézkedések.

A Sabre és az Amadeus is megszakította kapcsolatait az orosz légitársasággal

Fotó: 123rf.com

A madridi székhelyű Amadeus IT Group is úgy nyilatkozott, hogy megkezdi az Aeroflot ajánlatainak törlését. Az Ukrajna elleni támadások miatt ezenkívül haladéktalanul leállítottak minden, újonnan tervezett oroszországi üzleti projektet, és egyelőre nem kötnek új szerződéseket orosz cégekkel.

Az orosz-ukrán háború kezdete óta az USA, Kanada, Nagy-Britannia és az EU is lezárta légterét az orosz nemzeti légitársaság gépei előtt.