Tour de Hongrie: erős csapattal jönnek a norvégok

Forrás: turizmus.com

 2019. április 04. 12:52

A norvég Coop nevű élelmiszer üzletlánc profi kerékpáros csapata világhírű mentorral büszkélkedhet: a cég sportos nagykövete Alexander Kristoff.

A World Tour-sorozatban szereplő kerékpáros sztár, aki éppen néhány napja szerezte meg a hetvennegyedik profi győzelmét, a legendás Gent-Wevelgem viadalon. A Team Coop 2019-ben nyolc versenyzőt foglalkoztat (rajtuk kívül két gyakornok is szerepet kaphat a viadalokon), hat norvég kerekes mellett egy dán és egy svéd bringás szerepel a csapatban. A rendkívül fiatal gárdában a rangidős Trond Trondsen, aki amúgy az összetett harmadik helyén zárta a Normandiai Kört, s már több Top10-es eredményt jegyezhet körversenyekről. A többiek sem kizárólag a jövő emberei, akár a jövő nagy csillagai is kikerülhetnek közülük.

A norvég csapat szereplése gyakran emlékezetesre sikerül

Fotó: Toor de Hongrie

A norvég proficsapat érkezése igazi ünnep lesz a Tour de Hongrie számára, hiszen a norvég csapatok szereplése rendre emlékezetesre sikerül: 2005-ben például a Team Maxbo-Bianchi járt a Magyar Körversenyen, s az akkori együttesből olyan csillagok is „kinőttek”, mint a Team Skyban is profiskodó Lars-Petter Nordhaug vagy a napjainkban a Dimension Data World Tour-csapatát erősítő, háromszoros Tour de France-győztes Edvald Boasson Hagen, és 2007-ben ebben a csapatban kezdte profiskodását maga Alexander Kristoff is.

Kapcsolódó cikkek