Tovább bővült a Shell elektromos autótöltő hálózata, mutatjuk a helyszíneket

Forrás: turizmus.com

 2024. március 07. 10:05

Tovább növeli Shell Recharge EV-töltőhálózatát a Shell Hungary zRt. Március 6-án kezdték meg működésüket az első hat helyszínen a Tesco hipermarketek parkolóiba telepített töltőoszlopok, amelyek kényelmes töltési lehetőséget biztosítanak az elektromos autók tulajdonosainak vásárlás közben.

A normál, illetve gyorstöltést is biztosító oszlopok 11-100 kw közötti teljesítményt nyújtanak, és egy helyszínen egy időben három töltőberendezésről összesen hat gépjárművet tölthetnek az ügyfelek. Az AC (váltóáramú) normál töltők hosszabb idejű parkolásokhoz ideálisak, míg a DC (egyenáramú) töltők útközben vagy töltőállomásokon való gyorsabb töltésre szolgálnak. A Shell 36 töltőponttal működő saját EV-töltőhálózata az elkövetkező hónapokban folyamatosan bővül, és az év végére országos lefedettséggel kínál majd minden töltési igényre kiterjedő EV-töltési lehetőséget.

Újabb hat helyszínen érhetőek el a Shell elektromos autó töltőoszlopai

Fotó: Shell

 

Az EV-töltési szolgáltatása többféle módon, egyszerűen elindítható a helyszínen. Eseti töltést érintésmentes fizetéssel kezdeményezhetnek az ügyfelek a bankkártya terminálon keresztül, vagy a töltőoszlopon megjelenített QR kód beolvasását követően a bankkártya adatok megadásával. A Shell Hungary zRt. szerződött üzemanyagkártyás partnerei töltést indíthatnak Shell Hibrid üzemanyagkártyával, vagy a Shell Recharge alkalmazáson keresztül. Számos más roaming partnerkártya is használható a töltőpontokon.

Egyéni vásárlók a honlapon és az alkalmazás felületén is tájékozódhatnak az aktuálisan elérhető töltőpontok címéről, az azokon használható csatlakozók típusáról, valamint a töltési sebességről.

Az újonnan indult Shell Recharge elektromos töltőoszlopok az alábbi helyszíneken érhetők el a Tesco hipermarket parkolókban:

  • 2060 Bicske, Csabdi út 102.
  • 1149 Budapest. XIV. Pillangó út 15.
  • 1173 Budapest, Pesti út 5-7.
  • 1214 Budapest, II Rákóczy F. út 191.
  • 2890 Tata, Győri út 2.
  • 2800 Tatabánya, Bláthy Ottó u. 1.