Tovább nehezedett a budai Vár megközelítése turistabusszal

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2022. június 25. 09:03

Egy a nyári szezon elején, átmenetileg bevezetett magassági korlátozás miatt sokadszorra is előtérbe került a turistabuszok közlekedése a budai Várban. Több utazási iroda most inkább alternatív helyszíneket ajánl a turistacsoportoknak a várlátogatás helyett.

Az I. kerületi Budavári Önkormányzat a Várkapitányság Nonprofit Zrt. tájékoztatására hivatkozva jelezte június első hetében az érintetteknek, hogy távhő- és gázvezeték-építés kezdődik a Palota úton a Dísz tér és a Lovarda utca között. A munkálatok várhatóan szeptember végéig tartanak, s addig, a nyári turistaszezon kellős közepén módosították a környező utcák forgalmi rendjét. Az egyik legfájóbb módosítás a buszok üzemeltetőinek, hogy a Hunyadi úton az eddigi 3,65-ről 3,5 méterre csökkent a magasságkorlátozás.További fontos változás, hogy a Palota utat egyirányúsították lefelé, a Dísz tértől a Lovas útig, a Palota úton pedig a Tábor utca és a Lovarda utca között csak egy forgalmi sáv van biztosítva, jelzőlámpás váltakozó irányú forgalommal. A Tábor utcáról a Palota út irányába nem lehet felhajtani, a Palota útról a Tábor utcában a lefelé menő irány megmaradt a Mikó utca irányába, de jelenleg a parkoló autók miatt a buszok ott nem férnek el. A Palota úton a Tábor utcától felfelé 3,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be. A munkavégzés ideje alatt a Palota útról autóval nem lehet a Dísz teret megközelíteni.

„Váratlanul érte a beutaztatókat a 3,5 méteres magasságkorlátozás, ami gyakorlatilag megoldhatatlan feladat elé állított mindenkit, mivel egyelőre nincs más alternatíva arra, hogy eljuttathassuk az utasokat a várnegyedbe" – mondta lapunknak Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) alelnöke, a Cityrama Utazási Iroda ügyvezetője.

Bárhol is szállnak ki most az utasok a buszból, például a Várkert Bazárnál, vagy a Dózsa György téren, nem tartható a várlátogatásra betervezett eredeti idő, mert olyan hosszasan kell gyalogolni a külföldiek körében népszerű Halászbástyához és Mátyás-templomhoz, miközben az utána közvetkező, szintén előre leszervezett programokra is fix időre kell megérkezniük a csoportnak. Jelenleg már több utazási iroda is a várnegyed meglátogatása helyett inkább más, alternatív helyszíneket ajánl a turistacsoportoknak.

A buszos turistacsoportok számára most jóval hosszabb időt vesz igénybe eljutni a Halászbástyához és a Mátyás-templom, emiatt borul az eredeti program

Fotó: parksang118/123RF.COM

„Nyilvánvaló, hogy egy ekkora szabású építkezés és felújítás korlátozásokkal jár, a gond az, hogy erre nem tudtunk felkészülni. A MUISZ mindent megpróbál és minden érintett féllel tárgyalt már. Több alkalommal javasoltuk egy hosszú távú buszközlekedési koncepció kidolgozását az érintett felek bevonásával, mert a probléma egyre égetőbb, a szakmának pedig vannak kész javaslatai erre, olyan megoldással is, hogy a buszoknak nem kell áthajtaniuk a budai Váron" – tette hozzá Erdei Bálint.

Tájékoztatása szerint a szakmai szervezetek közösen is nyújtottak már be különböző megoldási javaslatokat, de a legnagyobb probléma, hogy nemcsak a várnegyed, hanem az egész fővárosi turistabusz-közlekedést és parkolást érintő tervezési és döntéshozatali környezet évtizedek óta rendkívül sokszereplős – kormányzat, Főpolgármesteri Hivatal, Magyar Turisztikai Ügynökség, Budapest Brand, Nemzeti Közlekedési Központ, Budapesti Közlekedési Központ, Várkapitányság, Városliget Zrt., Budapest Közút, kerületi önkormányzatok stb. –, és ennyiféle érdeket igen nehéz összeegyeztetni.Erdei úgy véli, hogy átmeneti megoldást jelentene a jelenlegi budavári helyzetre, ha az autóbuszok a Palota úti lifteknél tudnák kiszállítani az utasokat, és a Tábor utca–Mikó utca útvonalon haladhatnának tovább, de ahhoz módosítani kellene ezen a szakaszon a személyautók jelenlegi parkolási rendjét, hogy elférhessenek a buszok.

 

Így változott meg a várnegyed forgalmi rendje

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Várkapitányság Nonprofit Zrt.-t is, amely a munkálatokról azt a tájékoztatást adta szerkesztőségünknek, hogy a Palota úton az elöregedett távhő- és gázvezetékek cseréje tovább nem halasztható beruházás, a hálózat korszerűsítése csökkenti a meghibásodások kockázatát, és lehetővé teszi a környék intézményeinek a 21. századihoz méltó működését.

Tájékoztatásuk szerint a Palota úti munkák miatt életbe lépő új forgalmi rendszer kialakítása a Budapest Közúttal és a Budavári Önkormányzattal egyeztetve, az ő kéréseiket és észrevételeiket beépítve történt. Kiemelték, hogy a munkálatok ideje alatt a budai Vár továbbra is megközelíthető marad a gépkocsi-, a busz- és gyalogosközlekedés számára egyaránt.Emlékeztettek, hogy a Hunyadi János út felől érkező járművek számára eddig is volt magasságkorlátozás, amelyet a közútkezelő az eddigi 3,65 méterről 3,5 méterre módosított. A korlátozás bevezetésére amiatt volt szükség, mert a közúti forgalmat egy nyomsávra kellett szűkíteni.

Az átmeneti forgalom- és magasságkorlátozás őszig lesz érvényben a várnegyedben

Fotó: 123rf.com

A forgalomkorlátozás részleteiről közölték, a Dísz tértől a Lovarda utcáig terjedő útszakaszon ideiglenesen félpályás útlezárás lépett érvénybe. Ennek következtében a Dísz tér felől egyirányúsítani kellett a Palota út Dísz tértől a Lovas utcáig terjedő szakaszát, itt a gyalogosok is terelt útvonalon közlekedhetnek. A Lovas utca és a Lovarda utca között egy sávon, jelzőlámpás irányítással, váltakozó irányban haladhat a közúti forgalom.

A Dózsa György térről a budai Vár felé közlekedők arra számíthatnak, hogy a Palota úton váltó jelzőlámpás forgalomirányítás mellett haladhatnak a Lovas utcáig, viszont a Dísz tér felé nem hajthatnak be a Várnegyedbe. A Várhegy keleti oldaláról továbbra is megközelíthető a Dísz tér és környéke – írták.A munkálatok ideje alatt a Palota úton továbbra is működnek azok az új liftek, amelyekkel ingyenesen és akadálymentesen elérhető marad a Budavári Palota szintje – tette hozzá a Várkapitányság.

 

Örökzöld probléma

A turistabuszok közlekedése megkerülhetetlen volt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezte turisztikai kerekasztal megbeszélésen is június közepén. Szatmáry-Jähl Angéla, a BKIK kereskedelmi tagozatának elnöke külön felhívta a figyelmet a szervezett csoportok szállításának nehézségeire, jelezve, hogy nincs biztosítva a turistabuszok helye, mint fogalmazott, ők is napi szinten foglalkoznak a problémával.A budai Várba tervezett programok kapcsán külön gond az idősek fel- és leszállítása, hisz ők képtelenek sokat gyalogolni, lépcsőt mászni. A Várba közlekedő liftek pedig nem alkalmasak 30-40 fős csoportok folyamatos szállítására – hangoztatták a szakemberek a rendezvényen.

A Várkapitányság tájékoztatása szerint a távhő- és gázvezetékek teljes cseréje várhatóan őszig tart, az átmeneti forgalom- és magasságkorlátozás is addig lesz érvényben a várnegyedben.

De a turistabuszok közlekedését megnyugtatóan és véglegesen rendező, mindegyik érintett szereplő számára elfogadható megoldás továbbra is várat magára.