Tovább szigorítanak a spanyol tartományok

Forrás: turizmus.com

 2020. november 05. 11:28

További óvintézkedéseket jelentett be több spanyol tartomány is szerdán a koronavírus-fertőzések számának növekedése miatt.

Kasztília és Leónban péntektől bezárják a vendéglátóhelyeket, amelyek csak házhoz szállítási szolgáltatásukat működtethetik korlátozás nélkül. Nem nyithatnak ki a bevásárlóközpontok, az edzőtermek se, és a nem profi sporteseményeket szurkolók nélkül lehet csak megrendezni a következő két hétben.

Kantábriában várhatóan már csütörtöktől tilos lesz a tartományon belül a városok és települések közötti szabad közlekedés. Az éttermekben, kávézókban pedig csak a teraszokon folytatódhat a vendéglátás.

Kantábriában várhatóan már csütörtöktől tilos lesz a tartományon belül a városok és települések közötti szabad közlekedés

Fotó: 123rf.com

Galicia hét városában és 53 településén péntektől egy hónapra bezárnak a vendéglátóhelyek, a mozikban és színházakban korlátozzák a közönség létszámát, továbbá megtiltják a csoportos sporttevékenységeket. Az intézkedések a lakosság 60 százalékát érintik.

Asztúria önkéntes lakhelyelhagyási korlátozásra kéri lakóit, hogy csak a legszükségesebb esetekben hagyják el otthonukat. Az északi tartomány a hét elején kezdeményezte a spanyol központi kormánynál, hogy az érvényben lévő éjszakai kijárási tilalmat kiterjeszthesse egész napra. Hasonló kérést fogalmazott meg a két észak-afrikai spanyol autonóm város Melilla és Ceuta is.

Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján megerősítette eddigi álláspontját: a további szigorítások előtt időt kell hagyni a már bevezetett korlátozásoknak, amelyet két-három hétben határozott meg.

A szaktárca hivatalos napi jelentése szerint az elmúlt 24 órában kilencezer új esetet igazoltak a szűrővizsgálatok. A járvány kezdete óta több mint egymillió 280 ezer embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A halálos áldozatok száma 888-nal nőtt egy hét alatt és összesen már meghaladta a 38 ezret.