Tovább szigorodik a Wizz Airnél a poggyászszabályzat

Forrás: turizmus.com

 2018. október 10. 11:55

November 1-jétől a kézitáskánál nagyobb csomagot csak azok vihetnek fel a fedélzetre, akik megfizetik azt.

Az utasok alapesetben legfeljebb egy kis méretű, 40x30x20 cm-es kézipoggyászt vihetnek magukkal. Az elsőbbségi szolgáltatást (WIZZ Priority) megvásároló utasok egy további fedélzeti kézipoggyászt (legfeljebb 55x40x23 cm) vihetnek magukkal.

Az elsőbbségi beszállítást nem vásárló utasok eddig a nagyobb kézipoggyászaikat ingyenesen adhatták fel, november 1-jétől azonban ez is megváltozik: a Wizz Air bevezeti a 10 kg-nál súlyosabb poggyász kategóriáját, 7 eurótól induló áron.

Még több fizetős szolgáltatás

Fotó: turizmus.com

Az október 10-e előtt foglalt, 2018. november 1-je utáni időszakra szóló WIZZ Priority nélküli foglalásokhoz a Wizz Air díjmentesen hozzáad egy 10 kg-os feladott poggyászt. Johan Eidhagen, a Wizz Air marketingvezetője a azt mondta, hogy az előző szabályok tapasztalataiból okulva vezették be új rendszert, ugyanakkor a további tapasztalatok függvényében finomhangolások nem kizártak. A társaság azt várja, hogy csökkenni fognak a földi kiszolgálásból fakadó járatkésések.

A Ryanair is november 1-jétől szigorít kézipoggyász-szabályzatán: Az elsőbbségi beszállítás opciót nem választó utasok mindössze egy darab kis kézicsomagot vihetnek magukkal a Ryanair-járatok fedélzetére. A brit légitársaságnál 8 euró a minimális többletköltség.

Kapcsolódó cikkek

Fellebbeznek a fapadosok

2018. október 06.