Továbbfejlesztik a transzszibériai vasútvonalat

Forrás: turizmus.com

 2018. január 01. 13:31

Szinte mindenki szerint merész terv: Londonból Japánba eljutni vonattal.

Ez lenne csak az igazi vasúti kaland, még Poirot mester is megirigyelné. A majdnem 9300 kilométeres és 26 évig épített transzszibériai vasútvonal megújításával és vonalának meghosszabbításával azonban ez is megoldható lenne, ha rábólintanak az érintett országok politikusai is.

Ahogy az alltomresor.se turisztikai svéd hírportál kommentálja, ennek politikai éle is lenne, hiszen a nagyszabású projekt keretében Oroszország és Japán között létrejönne egy valóságos híd, márpedig e két ország között a közeledés és annak mértéke a II. világháború óta kényes téma.

A transzszibériai vasút

Fotó: turizmus.com

A Párizsba tartó londoni vonatot össze kellene kötni egy moszkvaival – onnan pedig a világ egyik leghíresebb, modernizált vasútjával el lehetne jutni Japánig.

A svéd honlap a cntraveler.com információját idézi, miszerint, az oroszok már benyújtották javaslatukat a legendás transzszibériai vasút fejlesztésére. Az ötletet a japán kormány nyilvánosan 2016 októberében vetette fel.

A japánok azt szeretnék, hogy a végső cél Hokkaido sziget legyen, ahol a turizmus sosem látott fejlődésnek indulna. Jelentős előnyökkel járna ez természetesen a nemzetközi  kereskedelem számára is.

Most az oroszok egy még ambiciózusabb javaslattal álltak elő. Jelenleg a sínek Moszkvától Vlagyivosztokig futnak. Az új javaslat szerint egy híd vezetne tovább az orosz Szahalin szigetre, onnan pedig egy új, majdnem öt mérföldes híd ívelne át a Hokkaido szigetén lévő Wakkanai városba.