További útvonalakat indít újra az Aegean

Forrás: turizmus.com

 2020. június 04. 13:31

A görög külügyminisztérium és a Polgári Repülési Hatóság bejelentése után az Aegean görög légitársaság úgy döntött, hogy tovább bővíti az útvonalhálózatát a nyár folyamán.

Ennek értelmében június 15-től folyamatosan növekszik a járatok sűrűsége mind a belföldi (31 úti cél), mind a nemzetközi útvonalakon július 1-től,  a várható utazási könnyítések életbe lépésével fokozatosan visszaáll a korábbi teljes útvonalhálózat – tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Az Egyesült Királyság, Hollandia, Spanyolország  és Olaszország esetében, az onnan induló/érkező járatokra további kiigazítások vonatkoznak az adott ország beutazási feltételeinek függvényében.

Augusztusban már heti 1600 járattal számolnak

Fotó: 123rf.com

Július 15-től összesen 42 nemzetközi útvonal üzemel majd Athénból és 7 Thesszalonikiből, így összesen heti 1000, míg augusztusban már heti 1600 járattal számol a légitársaság. Összességében ez nagyjából 50%-os üzemelés a koronavírus előtti időszakhoz képest.

Természetesen az egészségügyi helyzet változása befolyásolhatja a tervezett menetrendeket.

Az Aegean rugalmas feltételű – korlátlanul és ingyenesen módosítható, 23 kg feladott poggyászt tartalmazó – jegytípust kínál a június 15-ig vásárolt repülőjegyek esetén, és egy jelképes összegért (3 euró belföldi, 6 euró nemzetközi útvonal esetén) biztosítja a 14 napig érvényes, ún. „hold my booking" szolgáltatást.