Továbbra is dinamikusan növekszik a beutazás Németországban

Forrás: turizmus.com

 2014. július 09. 18:07

A németországi turizmus 2014. január és április között közel egy millióval növelte a külföldi vendégéjszakák számát az előző évhez képest. A Szövetségi Statisztikai Hivatal összesen 19,2 millió vendégéjszakát regisztrált a tíz és több ággyal rendelkező szálláshelyeken.

„A beutazás az év első négy hónapjában 5,4 százalákos növekedéssel ismételten jelentős fejlődést mutat az előző év ugyanezen időszakához képest – foglalja össze Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatósági elnöke. – Különösen örömteli az a tény, hogy Hollandia, Németország legfontosabb küldőpiaca ismét növekedést mutat. A gazdasági nehézségek miatti 2013-as csökkenés után a szomszédos ország idén április végéig ismét 1,6 százalékos növekedést generált az előző évhez képest."

Az első tíz legfontosabb európai piac közül az év első négy hónapjában Svájc (plusz 6,4 százalék), Ausztria (plusz 6,2 százalék), Dánia (plusz 8,3 százalék) és Lengyelország (plusz 11,4 százalék) generált átlagon felüli növekedést.

A balkáni régió országai erőteljes fejlődést mutatnak

A délkelet-európai nagy potenciállal rendelkező piacok átlagon felüli, kétszámjegyű növekedéssel járultak hozzá az idei év első négy hónapjának kiváló eredményéhez: Romániából 220 ezer vendégéjszakát (plusz 16,3 százalék), Bulgáriából kereken 84 ezer vendégéjszakát (plusz 25,5 százalék) és Horvátországból több mint 60 ezer vendégéjszakát (plusz 36,5 százalék) jelentettek.

 

Tengeren túli piacok erőteljes ázsiai impulzussal

A tengeren túli piacok közül Ázsia összesítetten 11,6 százalékos növekedéssel az idei év első négy hónapjában különösen erőteljes fejlődést mutat. Kína 510 ezer vendégéjszakával (plusz 18,6 százalék) lassan felzárkózik az tíz legfontosabb európai piachoz. A fejlődési listát továbbra is a Golf-öböl arab államai vezetik 27,4 százalékos növekedéssel és 394 ezer vendégéjszakával.

A magyar utazók körében továbbra is népszerű Németország

Stabilan tartja magát a második helyen Németország – mint legkedveltebb úticél.

A magyar utazók körében a Németországba irányuló utazások célja még mindíg elsősorban Bajorország, Baden-Würtenberg és Észak-Rajna –Westfália tartományokban található. A legdinamikusabb fejlődést az utóbbi tartomány mutatja 12,6%-os növekedéssel.

A „Német-Duna" egyes szakaszai különleges kikapcsolódási, sportolási  lehetőségeket biztosítanak a magyar turistáknak.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2014-es kiemelt témájaként szereplő, nagy népszerűségnek örvendő UNESCO világörökségi helyszínek - melyből összesen 38 található Németországban, a magyorok úticéljai között is előkelő helyet foglalnak el.